20 млн. долара за най-скъпата сватбена торта

20 млн. долара за най-скъпата сватбена торта

Колко ли може да струва най-скъпата сватбена торта в света? 1000 долара? 100 хиляди? 1 милион или 10 милиона? Не!

Един от рекордите държи сладкарско изкушение, произведено от американските компании Dallas Gold и Silver Exchange.

Както всяка торта и тази е произведена от захар, блатове и сметана. Но е оценена на 1.3 милиона долара. Какво й е толкова специалното, навярно се питате вие? Върху сватбената торта има не само едно, а много специални неща и то скъпоценни.

Тортата е инкрустирана с бели сапфири и 1200 каратови диаманти. Ако не можете да си позволите да си купите целия 73-килограмов сватбен деликатес, можете да си го поръчате и на парчета. Едно от общо 360-те парчета струва 3125 долара.

Но не тортата от 1.3 млн. долара е най-скъпата в света. Абсолютният рекорд държи сладкишът, произведен през 2006 година от Mimi So Jewelers в екип с дизайнера на торти Nahid La Patisserie Artisitique.

Тортата, която бе изложена в един от бутиците на булевард "Родео Драйв" в най-скъпия квартал на Лос Анжелис – Бевърли Хилс, струва... 20 милиона долара! Излишно е да споменаваме изобилието от диаманти в тортата.

Преди четири години тя изпревари тогавашния носител на короната - диамантената Плодова Торта от Токио. Нея я направиха през 2005 година за някакви си 1.6 милиона долара.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати