Трите фактора, които могат да съсипят връзката ви

съсипана връзка

Колкото и да са влюбени и щастливи заедно двама души, във връзката им винаги идва момент, в който биват подложени на различни стресови фактори. Истината е, че тези фактори могат да съсипят една връзка. Тъй като при появата им нивата на стрес се увеличават, а това води до влошаване на отношенията в двойката.

Стресовите фактори могат да бъдат различни за всяка двойка, но ние сме ви подбрали тези, които се преодоляват най-трудно и пред които ще се изправите рано или късно.

Различни представи за бъдещето

Несигурността за бъдещето е най-честата причина, която предизвиква разрив в отношенията на една двойка и може да доведе до край на връзката. Много често тази несигурност се усеща само в единия партньор, а това води и до допълнителен стрес.

Най-често причина за тази несигурност са различните представи, които двамата партньори имат за бъдещето. Единият може да иска да се ожени, да създаде семейство, а другият да не се чувства все още готов за тази стъпка, да иска първо да направи кариера или въобще никога да не иска да се жени. Тези разминавания могат да се окажат голям проблем. Разбира се, те могат да бъдат по съвсем различни показатели, които обаче са важни за двойката.

Най-доброто нещо, което можете да направите, за да избегнете напрежението и стреса, е да поговорите с партньора си за проблема. В основата на всяка връзка са честността и искреността. Не се избягвайте този разговор само защото се страхувате до какво ще доведе, защото по този начин лъжете не само партньора си, но и себе си. А и стресът от несигурността ще продължи да се трупа и в по-късен етап може да има и по-лоши последици.

Спорове, конфликти

край на връзката

Вторият най-голям стресов фактор са споровете и конфликтите. Много двойки смятат, че не са един за друг, защото имат пререкания по най-различни теми. Истината е, че има нетърпеливи хора, които често правят от мухата слон или иначе казано – придават по-голяма важност и на най-обикновения спор.

За да се преодолее тази пречка, е важно да запомните, че споровете са нещо напълно нормално за една връзка и няма как да бъдат избегнати. Проблемът идва от тежестта, видът на конфликтите и от това по какъв начин партньорите приемат конфликтите.

По-малко усилия от страна на единия партньор

Третият най-голям стресов фактор е усещането, тревогата на единия от партньорите, че другият не се старае достатъчно, не се интересува толкова много от връзката и че не полага достатъчно усилия, за да вървят нещата добре. Това усещане може да е изключително стресиращо, смазващо дори.

Истината е, че при повечето връзки нещата са неравномерни, т.е. единият партньо винаги полага повече усилия от другия, за да вървят нещата както трябва, и това е напълно нормално. Разбира се, нямаме предвид някаква драстична разлика между нагласите, отнощенията, реакциите, очакванията на партньорите.

Тук отново общуването ще ви помогне да преодолеете пречката. Важно е да споделите на партньора си тези свои притеснения и заедно да се опитате да ги преодолеете. Също така ви съветваме да не им отдавате голяма важност, тъй като партньорът ви видимо може да не показва особена заинтересованост от връзката ви, но това не значи, че в действителност не е заинтересован. За да разберете дали това е така или не, трябва да разговаряте помежду си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати