ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Ето кои мъже са най-привлекателни за жените

Ето кои мъже са най-привлекателни за жените

Жените харесват мъже с брада

Шотландски учени разкриха каква е причината жените да не могат да устоят на мъже с бради. Тя се крие във факта, че брадата кара челюстите на силния пол да изглеждат по-големи и мъжествени, пише в изданието Дейли мейл.

Лицевото окосмяване е способно да компенсира дори и по-ниския ръст на мъжа. То кара лицето да изглежда по-голямо, а това се счита за изключително мъжествено и секси от дамите. Така че мъжете с брада се оказват най-привлекателни за жените.

Изследователи от университета в Глазгоу, с ръководител д-р Антъни Лий, провели изследването си сред 8 500 доброволки, които трябвало да оценят различни мъже според това дали ги намират за подходящи за тях самите. Изследователите показали на участничките в експеримента 37 мъжки лица.

При първия случай снимките били на гладко избръснати мъже, при втория – на мъже с бради на 5 дни, а при третия – на мъже с бради на 10 дни. Дамите дали значително по-ниски оценки на снимките с избръснати мъже. Всяка от тях предпочела мъж с окосмяване по лицето, а като най-атрактивни били определени снимките на мъжете с буйна брада.

Жените харесвали мъжете с по-широки лица, тъй като те сигнализират за добро здраве и високи нива на тестостерон – черти, които една жена търси в потенциалния си любовник. А брадите карали челюстите да изглеждат по-обемисти, затова и мъжете с буйно окосмяване били предпочитани от нежния пол.

Брадат мъж

Отдавна учените са установили, че широчината на лицето при мъжете се определя от нивата на тестостерон по време на пубертета. Мъжете с по-широки лица са били подложени на повишено излагане на този хормон през този период от живота си. А жените успяват да долавят това.

Дамите възприемат и мъжете с брада като по-мъдри, по-зрели и по-успели в социално отношение, което ги прави и по-подходящи за връзка.

Заключението от изследването е, че жените предпочитат мъже с брада за дългогодишни връзки през гладко избръснатите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати