Върнете страстта във връзката си... като спите отделно от партньора!

Спането в отделни стаи засилва страстта

Едва ли ви е идвало на ум подобно нещо, нали? Обикновено, нямаме търпение да се отпусне в прегръдките на любимия човек и да потънем в дълбок сън. Е, когато нещата започнат да не отговарят особено на тези думи, може да опитате да върнете страстта във връзката помежду по един странен начин. Става дума за спане в отделни стаи.

Проучване доказва, че човек има по-качествен сън, когато спи сам. Освен това раздялата в леглото стимулира привличането и желанието между партньорите. Плюсовете на разделното спане са няколко и ако се замислите, съвсем логично е, че по този начин любовта се засилва, не изстива:

1. Желанието се поддържа с дистанция – имате нова тръпка, виждате се от време на време, но когато това стане, винаги си прекарвате страхотно. Не сте 24 часа заедно и затова оценявате всеки миг, който прекарвате насаме. Познато?

2. Разнообразие – то винаги подклажда страст. Не случайно, съвет номер 1 към двойки с дълготрайни връзки е да открият нещо различно, да правят нещо нетрадиционно, за да разпалят отново любовния пламък помежду си.

3. Сам не самотен – всеки има нужда от своето лично време и пространство. Това са минутите на равносметка, планове, мисли, представи и създаване на нови цели. Няма нищо по-хубаво от това да останеш сам със себе си поне за малко. Възползвайте се!

Спането сами може да направи връзката ви по-щастлива

4. Вълнуващо очакване – нищо не може да сравни с усещането за дълго чаканата среща след кратка пауза. Последната носи свежест и огън в любовта. Ето защо, не се страхувайте да се отделите от половинката за кратко. После ще бъде още по-хубаво.

Винаги бихте могли да измислите вариант за разделно спане, дори ако живеете заедно. Понякога, нощните лоши навици на двама ви може да са нещото, което поражда онези малки неприятни спорове.

Например, вие може да си лягате по-рано, а половинката да гледа мач или да работи до късно пред компютъра. Нищо не пречи да пробвате този вариант, ако усетите, че връзката ви е станала по-скучна или напрегната.

Ще видите, че това ще се окаже доста добра идея да внесете приятни емоции и разнообразие (а и да се отървете от хъркането на любимия поне за една нощ).

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари