Четири хитринки с преса за коса

Преса за коса

Пресата за коса се е превърнала в задължителен уред за всяко момиче. Благодарение на нея изправяме косата си лесно и бързо или пък просто дооформяме желаната прическа. И макар устройството да изглежда пригодено основно за фризьорски цели, лесно можем да му намерим и някои по-различни приложения на пресата за коса.

Така например с преса за изправяне на косата всъщност можете да си направите къдрици. Достатъчно е да вземете един кичур, да го напръскате с малко лак за коса и след това да го увийте около загрята преса. Притиснете двата елемента на пресата, изчакайте няколко секунди и освободете косата, пускайки накъдрения кичур. Процедирайте така са цялата коса и ще имате приятно оформена къдрава коса.

Не за фризьорските приложения на пресата за коса обаче ще говорим днес, а за някои други нейни употреби. Ето за какво можете да ползвате този женски уред.

1. Затопляне на кола маска

Затоплете лентичките кола маска с преса за коса

Лентичките с кола маска се ползват много по-лесно, когато ги допрете за 1-2 секунди до загрята на 130 градуса преса са коса. По този начин те се разделят бързо. Самото обезкосмяване с кола маска пък е значително по-кратко, ефикасно и безболезнено. Изпробвайте този метод и ще останете доволни. Сами ще видите как премахването на космите от тялото ви се превръща в детска игра, при това без да ви отнема цяла вечност.

2. Гладене на дрехи

Изгладените дрехи правят визията завършена и приятна. Но ако не разполагате с ютия под ръка, можете да изпънете гънките на любимата си риза, като леко я напръскате с вода и я минете бързо със загрята преса за коса.

3. Затопляне на чорапи

Чорапи

Представете си, че е зима. Взели сте си душ и искате да се мушнете в любимите си пухкави чорапи. Минете ги с преса за коса, за да ги затоплите и да направите обуването им още по-приятно.

4. Затопляне на масло

Ако имате малко кубче с масло и нямате търпението то да се разтопи, за да го намажете на филия, можете да го поставите (както е опаковано) в загрятата преса за коса. След няколко секунди маслото ще е една идея по-меко, а вие спокойно можете да продължите към направата на любимия си сандвич.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати