Предимства и недостатъци на дългите връзки

Вечеря с пица

Подобно на плюсовете и минусите, които понякога се налага да си отбелязваме, за да разберем дали някой мъж е подходящ за нас или не, тук ще ви предложим най-ценните предимства и недостатъци на дългите връзки.

Предимства на дългите връзки

1. Усещане за сигурност, привързаност и преданост

Много хора искат да се чувстват сигурни и в това няма нищо нередно. Именно дългата връзка дава такова усещане, което носи удовлетворение. Само ще споменем, че за да разполагате с така желаната сигурност изобщо не е необходимо да чакате някой да ви надене халката. Животът показва, че в редица случаи двойките, които живеят без да имат брак, се оказват много по-успешни от женените/омъжените.

2. Добри предпоставки за създаване на семейство

Дълга връзка

Едно от най-големите предимства на дългата връзка се крие в това, че можете да започнете да мислите вече за деца. Би трябвало да ви е ясно, че хвърляйки се от едно легло в друго, не създавате добри предпоставки за отглеждането и възпитаването на дете.

3. Всички предимства, произхождащи от изграждането на планове за съвместно бъдеще

В нашата реалност трудно ще си позволите сами да отделите разходи за ново обзавеждане, за нова кола или за нов дом. Когато обаче средствата са поделени и то с човек, когото обичате и знаете и че той ви обича, нещата могат да изглеждат напълно реални и постижими. Както се казва - истинско щастие!

Недостатъци на дългите връзки

1. Усеща се липса на страст във връзката

Никой не твърди, че сексът при дългите връзки трябва непременно да е монотонен, да се случва рядко или направо да липсва. Онова, което се губи обаче (не е задължително), е страстта в него. Нещо подобно на разликата в това да обичаш някого и да си влюбен в него.

2. Хей, вече не сте сами и не можете да си правите каквото пожелаете!

Семейство

Мечтаете си за море или планина. За екскурзия в България или зад граница. Или просто за релакс някъде". Да, ама вече не можете просто хей така да си стегнете багажа и да тръгнете към мечтаната дестинация. Трябва да се съобразявате с отпуските и най-вече с желанията на вашата половинка. А това често може да окаже леко изнервящо. И то не само леко.

3. Забравяте за комплиментите и за това колко сте специални!

При мимолетните връзки е напълно нормално да ви се свалят звезди от небето, да ви се подаряват цветя и други изненадващи подаръци и да има истински порой от комплименти. Вероятно за да бъдете вкарана по-бързо в леглото, но всичко това, така или иначе, ви кара да се чувствате специална. Когато мъжът вече е разбрал, че сте негова (както се случва при дългите връзки), тези методи на ухажване стават ненужни. Освен ако не сте открили перфектния мъж, за което определено ще ви завидим...

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати