Как да преодолеем изчервяването?

Изчервянва

Порозовяват ли бузите ви, когато сте стресирани или смутени? Въпреки че е съвсем нормално кръвта да нахлува в лицето, когато сте загрижени, изчервяването може да ви накара да се почувствате доста неловко.

Някои хора са склонни да се почервеняват много повече от други. За щастие, има няколко метода, които можете да приложите, за да преодолеете срама.

Ключът към справянето с изчервяването е да се успокоите и да отпуснете тялото си. Ако дори тогава почувствате сериозно изчервяване, опитайте тези 6 съвета.

1. Дишайте дълбоко

Поемането на бавни и дълбоки вдишвания ще бъде достатъчно, за да се отървете от нежеланото почервеняване на бузите. То най-често се появява, когато човек е под напрежение. Ето защо, първо трябва да се стремите към неговото ликвидиране.

2. Усмихвайте се

Не позволявайте на усмивката да слиза от лицето ви, дори когато сте много притеснени. Това ще накара тялото ви да повярва, че шокът е отминал.

3. Уверете се, че пиете достатъчно вода

Консумацията на много вода ще помогне при рязко изчервяване. Хладката или студената вода имат най-добър ефект. Даже можете да опитате да предотвратите изчервяването, като изпиете нещо студено непосредствено преди самото стресовото събитие.

4. Мислете си за нещо смешно

Смейте се, когато усещате, че се изчервявате

Понякога разсейването може да ви накара много по-лесно да се справите с зачервяването на бузите. Опитайте се да мислите за нещо, което ви кара да се засмеете. По този начин ще отпуснете тялото си, а изчервяването напълно ще изчезне.

5. Избягвайте виновниците

Хората обикновено се тормозят заради специфични причинители, които ги правят по-податливи към почервеняване. Например, тези страдащи от розацея или жените, преминаващи през менопауза, трябва да се опитват да избягват продължителното излагане на слънчева светлина, кофеинът и пикантните храни.

6. Затворете очи за минута или две

За момент се престорете, че човекът или хората около вас, които ви карат да се изчервявте, не съществуват. Това ще ви помогне да забравите за срама и да спрете зачервяването на лицето.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати