ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да се справим с мъжа егоист?

Как да се справим с мъжа егоист?

Справянето с егоистичен мъж не е лесно

Една от силните страни на всяка успешна връзка е способността да се правят компромиси. В една здрава връзка и двамата партньори трябва да забравят за своя егоизъм, за да може нещата да вървят гладко. Това е доста трудно за постигане, особено ако един от двамата мисли само за собствените си нужди и благополучие.

Егоизмът е едно от нещата, с които не трябва да се примирявате в една връзка. Но ако вече сте се сблъскали със себелюбив мачо, можете да предприемете тези 3 стъпки за справяне с мъж егоист.

Спрете да оправдавате поведението му

Обвързани сте с човек, който не полага и част от усилията, които вие полагате за него. Той никога не се грижи за вашите нужди и всеки път поставя на първо място собствените си интереси, без да се замисля как ще ви повлияе това. Определено си имате работа с егоистичен партньор.

Ако наистина искате да се справите с тази ситуация, първото нещо, което трябва да направите, е да се изправите пред суровата истина и да приемете, че вашият приятел е невнимателен и не се отнася добре с вас. Време е да спрете да оправдавате поведението му.

Помислете какво го е накарало да действа по този начин

Когато най-накрая приемете, че мъжът до вас е егоист, е време да се запитате какво го е накарало да действа по този начин. Такъв ли е бил още от самото начало на вашето запознанство и просто не сте обърнали внимание? Или се е случило нещо, което го е накарало напълно да промени поведението си? С всички ли се държи по този начин или само когато е с вас?

Отговорите на тези въпроси може да ви изглеждат неуместни, но всъщност ще разкрият много повече, отколкото си мислите. Въпреки че егоизмът в една връзка не може да бъде оправдан при никакви обстоятелства, може би трябва да се замислите дали има нещо скрито зад поведението му.

Обяснете му как се чувствате

Обяснете на партньора си как се чувствате

Понякога хората се държат по определен начин, без дори да са наясно. Себичността на партньора ви е нещото, което ви причинява много болка и трябва да сте сигурни, че той знае колко зле ви кара да се чувствате. Преди да вземете някакви радикални решения, трябва да се опитате да проведете искрен разговор с него по отношение на този проблем.

Трябва да го накарате да разбере по какъв начин поведението му влияе на вас и взаимоотношенията помежду ви. Това не означава, че трябва да го атакувате веднага, а само да му обясните, че ви наранява и че вече не сте щастливи с него. Това определено може да го накара да се върне в реалността и да поеме отговорност за действията си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати