Как да се справим с лошия шеф

Как да се справим с лошия шеф

Човек невинаги има късмета да случи на добър шеф. Много лидери са стигнали до това място нечестно или пък напротив – честно, борейки се със зъби и нокти. Има хора, които са си лоши и сприхави по начало, други го правят несъзнателно, мислейки, че така стимулират служителите си.

Едно е сигурно, лошото държание на мениджъра затруднява работата на служителя, напряга обстановката, предизвиква допълнителни конфликти. Нещата стават още по-зле, ако наистина харесвате работата си и сте доволни от всички останали условия.

Ето няколко неща, които може да опитате, преди да напуснете и да се откажете да се борите с лошия нрав на шефа си.

1. Поговорете с него

Опитайте мирния подход като за начало. Изберете подходящ момент, в който да бъдете насаме с шефа си. Попитайте го има ли причина за поведението му, дали осъзнавате, че ви поставя е неудобни ситуации и че ви кара да се чувствате некомфортно на работното си място. Проведете спокоен и цивилизован разговор. Опитайте да разберете точните изисквания на шефа ви към вас, за да знаете дали има нещо, което не изпълнявате, а се очаква от вас.

2. Не нападайте – все пак ви е началник

Проблеми с шефа

Покажете му респект и уважение. Уверете го, че вие също искате най-доброто за фирмата и давате всичко то себе си. Нека разбере, че трябва да работите заедно, не един срещу друг. Никой няма полза от това.

3. Не говорете зад гърба му

Колкото и да сте близки с колегите си. Дори да ви ядоса за момент, той е ръководител и притежава необходимите квалификации за това. Уважавайте го като такъв. Дори да не мислите думите, които изричате в момент на гняв, те могат да стигнат до ушите му и именно това да е причина за лошото му държание към вас.

4. Покажете старание в работата

Вършете задачите си навреме, предлагайте идеи, стремете се да поемате повече работа, покажете, че ви пука за компанията, че я приемате като втори дом.

Ако нищо от това не помогне, то значи шефът ви просто си е гадняр. Единственият изход е да смените работата, защото не си струва да си късате нервите излишно. Стремете се да си осигурите колкото се може по-голямо спокойствие в ежедневието, защото стресът е навсякъде и е опасен.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати