ezine.bg»Статии»Любопитно»Как да преодолеем зависимостта?

Как да преодолеем зависимостта?

ПепаПепа
Новак
11
Има начин да преодолеете алкохолизма

Преди всичко е нужно да имаш воля и да искаш наистина да преодолееш зависимостта. Трябва да го направиш заради себе си, а не защото другите това искат от теб. Нужно е да си наясно с вредите от своя порок и да искаш да се отървеш от лошите навици.

Нямаш ли силно желание и още по-силна воля, всичко е безсмислено.

Човек ако не си помогне сам, няма кой да му помогне да преодолее зависимостите. Всичко е в главата ни и тази глава я контролираме ние.

Вярвайте в себе си и в своите способности. Всички имаме воля, въпросът е дали искаме да я приложим, за да се отървем от дадена зависимост.

Всеки човек има порок, от който му се иска в даден момент да се отърве, но казва, че не може. Няма невъзможни неща! Всичко е възможно, когато имаш желание.

Примерно, много хора са страстни пушачи. И често съм чувала да казват: Искам да ги спра, но не мога! Ако някой наистина иска да ги спре, може. Това е като всички други неща, които искаме да постигнем. Всички имаме някакви цели, които си поставяме и се опитваме да достигнем. Същото е с това да се откажем да пушим цигари. Казваме си, че до 1 година например трябва да сме се отказали от цигарите и се опитваме да го постигнем. Важното е да имаш ясна цел, до която да стигнеш, както и да определиш времето, за което смяташ да я постигнеш. После следваш начините, които ще те отведат до целта. Както например с отказването от цигарите: може да ги намаляте постепенно, да ги сменяте с по-слаби периодично, да пушите само на определени места и т.н.

Аз също съм бивша пушачка и съм прилагала тези методи, но и след като се отказах от тях си спомням, че 3 месеца носих 2 кутии цигари и запалка в чантата си, за успокоение, че винаги, когато искам мога да запаля една цигара, но така и не го направих, с което се гордея.

Можете да преодолеете зависимостта към цигарите

Така, че.... всеки може да преодолее всяка зависимост, стига да иска. Трудно е, никой не твърди, че е лесно да се лишиш от нещо, с което си живял няколко години например, но ако е за твое добро, трябва да се опиташ да го постигнеш, да го преодолееш.

За това си казвайте, че можете да се справите с всичко, вярвайте в себе си и в собствените си възможности и помнете, че човек сам си помага най-добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати