10 навика за прекрасно начало на седмицата

редовно спортуване

Всеки ден е различен. Понякога се събуждате в страхотно настроение и целия ден е такъв, друг път всичко сякаш е с главата надолу.

Мислите, че всичко е против вас, че всичко се обърква и че късметът ви е изоставил. Е, може би е време да промените навиците си, за да започвате всеки ден с усмивка и поредица от щастливи събития.

Ето 10 неща, които ще ви помогнат да го направите. Тези навици ще ви помогнат за прекрасно начало на седмицата:

1. Оправете леглото си, щом станете от сън – първата и най-важна задача, която ще доведе реда в деня и ще отпрати хаоса. Започвайки с нещо дребно, ще получите удовлетворение от добре свършена работа и ще се стремите към осъществяването на все повече и по-значими задачи.

2. Определете мотото си – и си го повтаряйте всеки ден. Изберете нещо позитивно, което да бъде в главата ви непрестанно, още от самото ви събуждане.

здраволсовно хранене

3. Хапвайте повече зеленчуци – полезни, здравословни, внасят баланс в организма и в теглото ви.

4. Тренирайте – определете дните и часовете за тренировките си. Това е дневната ви доза тонус, която ще ви снабди с енергия за целия ден.

5. Определете целите си за цялата седмица – това ще помогне да планирате всички важни неща, да освободите време за приятелите и семейството си, да знаете какво точно трябва да правите и по кое време. Това ще ви помогне да подредите ежедневието си.

6. Отделете време за себе си – не пренебрегвайте личното си време, защото всеки има нужда от няколко часа почивка. Това е времето за разтоварване. Може да използвате за маникюр, СПА, игра с детето или с домашния любимец, или за каквото друго ви се иска.

спа и релакс за добро начало на седмицата

7. Внесете ред в електронната си поща – макар да изглежда нещо незначително, всъщност почистването на пощата е доста важно. Така, ще разчистите всички непотребни писма и ще разберете, ако сте получили важно известие. Започвайки от пощата, ще си създадете навик да подреждате и всички останали неща около себе си.

8. Оставяйте електронните технологии настрани поне за малко – не се пристрастявайте към телефона или компютъра си. Опитайте да увеличавате времето постепенно и със сигурност ще откриете разлика. Ще имате време за неща, които досега не сте правили, защото все сте заети със смартфона си.

9. Следете онлайн банкирането си – обръщайте внимание на приходите, на разходите, на всички движения по сметката си. Така ще успеете да спестите, ако наближава празник или специален случай, изискващ влагане на повече средства.

10. Маркирайте датите в календара си – кино, рожден ден, концерт, важно събитие. Така, ще се сещате за хубавите неща, които са ви се случвали и винаги когато имате нужда от малко добро настроение, може да си го набавите по супер лесен начин – като погледнете календара си!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати