Как да спим добре

Добър сън

Има много хора, които се борят с безсънието. Трудно заспиване, непрекъснато будене през цялата нощ и резултатът е раздразнителност, уморен вид и лоша концентрацията.

Но постигането на добър и здрав сън не е свързан с мистични способности или специална медитация. Достатъчно е само да се спазват няколко прости правила и всичко ще си дойде на мястото.

Ето как да спите добре!

1. Без кофеин след 17 часа

Нека последното ви кафе или кока-кола да са преди 17 часа.

2. Класиката - чаша топло мляко

Освен че поддържа здрави костите и зъбите, калцият съдържащ се в млякото, влияе положително върху нервната система, нормализира сърдечната дейност и облекчава оплакванията от безсънието.

3. Чаша вино преди сън

За добър сън пийте вино

Чаша хубаво вино помага за добър сън, но не повече защото иначе ще се получи обратен ефект.

4. Топла баня

Вземете топъл душ или вана 1 час преди сън, изразът "спах като къпан" не е случаен. Ако сте решили да си вземете вана, добавете екстракт от билки, като лавандула или липа.

5. Не ангажирайте ума си

Много хора приключват вечерта с късните новини. Това не е най-добрият вариант да се настроите за сън, защото съществува рискът нещо неприятно което сте чули да ви държи будни дълго.

6. Температурата на въздуха

Идеалната температура за добър сън е 17-19 градуса. Много е важно да има постоянен приток на чист въздух.

7. Билкова възглавница

Подходящата температура помага за добър сън

На пазара отдавна са разпространени билковите възглавници, в които се поставят различни видове успокояващи билки. Ако все пак не успеете да си намерите такава, може да си я направите сами. Просто сложете в калъфката на възглавницата едно платнено пликче с лавандула или риган.

8. Забравете за страха от ставането

Самата мисъл, че сутринта трябва да ставате рано и пак няма да имате достатъчно време да се наспите, прогонва съня от вас. Така или иначе ставането е неизбежно, просто не мислете за това.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати