ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да се справим с лошите съседи

Как да се справим с лошите съседи

ХрисиХриси
Новак
31415
Как да се справим с лошите съседи

Прекрасно е, когато нанасяйки се в ново жилище, случиш на добри и отзивчиви съседи. Но за жалост, това невинаги се случва. Да попаднеш на лоши съседи, почти винаги значи война. Спокойствието у дома е поставено под въпрос, тъй като стига да иска, един човек може да превърне пребиваването ти в ад, особено ако е зад вратата отсреща.

Хората са различни, има такива, които просто искат да ти направят мръсно, без да си ги обидил или да си им навредил по някакъв начин. Ако този съседски проблем не бъде решен по някакъв начин, той би могъл да предизвика много по-сериозни последствия и щети, отколкото човек може да си представи.

Ето как може да опитате да подходите към съседите, ако виждате, че проявяват неприязън към вас.

Не че това трябва да повлияе на решението ви, защото има много по-важни фактори, но е добре да проучите района и съседите, преди да се нанесете или да изберете да купите/наемете съответното жилище. Така, ако офертата е добра и не смятате да се отказвате, поне ще знаете за какво да се подготвите.

Щом се нанесете и се сблъскате със съседите си, бъдете мили с всички. Отначало едва ли ще разберете има ли или не недобронамерени. Бъдете учтиви, усмихнати, ведри.

Поздравявайте, може да приготвите почерпка, за да стопите ледовете помежду си. Ако някои ви покани на гости в своя дом, задължително занесете подарък – може да е домашно приготвен сладкиш, бутилка вино или нещо друго.

Не се натрапвайте и не избързвайте. Оставете ги да ви опознаят и сами да започнат да ви разказват за личния си живот, работата и т.н. Не насилвайте нещата. Здравите отношения се градят бавно.

Как да се справим с лошите съседи

В случай че възникнат проблеми помежду ви, най-напред опитайте да се разберете по мирен начин, чрез разговор, все пак сте големи хора.

Покажете, че не желаете вражда и че единственото, към което се стремите е да се чувствате спокойни в собствения си дом. Дори да се наложи да преустановите отношения, по-добре е да не си говорите, но пребиваването да бъде мирно и тихо. Все пак не може да се харесате на всички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати