Да си лягаш в 20:30 всяка вечер в продължение на седмица! Вижте резултата

Да си лягаш в 20:30 всяка вечер в продължение на седмица! Вижте резултата

Това е разказ от един фрийлансър, от който може да научим много.

Да си лягаш всяка вечер в 20:30 часа – това е истинско предизвикателство, до което се стига по принуда, разбира се - заради работа, която е трябвало да бъде свършена между 05:00 и 08:00 часа сутринта.

Това се оказва и най-продуктивното време от деня. Когато никой не ти звъни, няма съобщения, няма имейли. За да станеш тогава обаче, трябва да си легнеш рано, а не както обикновено – в 23:00 часа.

Какви би могло да се промени, ако си лягаш всяка вечер в 20:30 часа в продължение на седмица... Здравей продуктивност, довиждане социален живот?

Първа вечер: неделя

Оставяш приятелите си, за да си легнеш в 20:00 часа. Все пак заспиваш в 20:30 и се събуждаш в 05:00 без проблем.

Втора вечер: понеделник

Вероятно имаш куп задачи, които да свършиш през този ден и с които няма да се справиш до 20:00 часа. И така, прибираш се в 20:20, имаш 10 минути за вечеря, която вероятно ще е протеиново барче, лягаш си и до 20:40 си заспал. На сутринта всичко е прекрасно, като изключим факта, че не трябва да вечеряш така отново, защото имаш проблеми с тоалетната.

Трета вечер: вторник

Приготвяш вечерята към 17:00 часа, хапваш. Отиваш във фитнеса, тренираш и си достатъчно изморен да си легнеш, когато се прибереш.

Четвърта и пета вечер: сряда и четвъртък

Да си лягаш в 20:30 всяка вечер в продължение на седмица! Вижте резултата

След като си свършил ежедневните си задачи, се прибираш в 20:10 и имаш 20 минути, в които можеш да почетеш...или да си направиш няколко селфита. Лягаш и се събуждаш в 05:00.

Шеста вечер: петък

Приятелите и семейството ти вече са свикнали с новия ти режим и се съобразяват с него, предлагайки ти срещи преди заветния час. Имаш време да се прибереш вкъщи, да се поглезиш с нова маска за лице, да почетеш или просто да преосмилиш деня. Лягаш си, удовлетворен от деня и се събуждаш отново – рано, в 05:00.

Седма вечер – събота

Опитваш да се върнеш към стария си режим, мотаейки се в бара с приятели до 21:30. Прибираш се и заспиваш в 22:00.

Изненадващо се събуждаш, след като си спал точно 7 часа и до 10:00 часа вече си приключил със сутрешните задачи, без това да навреди на социалния ти живот.

Крайният резултат: жената споделя, че се чувства много по-щастлива, че не се чувствала толкова добре, колкото през „нетипичната“ седмица. Продуктивността е повишена, социалния живот си е там, просто е леко променен.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати