Възстановяване на душевното равновесие без психотерапия

Възстановяване на душевното равновесие с медитация

Въпреки че ефективността на психотерапията при специалист е доказана, ако нямате средства за това, има начини за възстановяване на душевното равновесие без психотерапия.

1. Смейте се

Спомнете си за нещо смешно, гледайте забавни клипове в You Tube или вижте какви нови комедии има по телевизията. Нещо толкова просто, като това да се посмеете, ще помогне да подобрите настроението си.

2. Пишете в дневник

Записването на това как се чувствате ще ви помогне да излеете душата си, да анализирате състоянието си, да подобрите своите мисли.

3. Рисувайте

Творческото изкуство като рисуването и оцветяването е дълбоко терапевтично и прави чудеса, когато става дума за прогонване на стрес и тревожност.

4. Слушайте успокояващи звуци

Слушането на музика помага за възстановяване на душевното равновесие

Слушането на успокояващи звуци, независимо дали това са океанските вълни или нежна балада - е перфектно упражнение за душевна релаксация. Създайте си плейлист с любими вдъхновяващи песни и ги слушайте винаги, когато се чувствате напрегнати или сте без настроение. След 5 минути слушане със затворени очи, ще се почувствате презаредени.

5. Започнете да казвате Не

Невъзможно е да се угоди на всички. Така че, вместо да се опитвате да правите всички щастливи, защо да не пренасочите това усилие към собственото си благополучие.

6. Зарадвайте сетивата си

Опитайте дълъг душ (вана), планински преход или посещение в цветарски магазин, както и всичко друго, което ще ви направи щастливи и спокойни.

7. Медитирайте

Много хора, които медитират ежедневно, казват че това е тяхната терапия. Времето, което прекарвате на тихо и спокойно място, дишайки равномерно, помага за възстановяване на душевното равновесие.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати