ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Кога е полезно да замълчим?

Кога е полезно да замълчим?

Кога е полезно да замълчим?

Да говорим с другите, да изразяваме мнението и чувствата си е чудесно, но не трябва да забравяме, че понякога мълчанието също е много важно и че в някои моменти може наистина да е злато. Защо е полезно да замълчим?

За да запазим малко от мистерията

Ако искаме да поддържаме любопитството на другия, а по този начин и магията на любовта, е добре да не казваме всичко за себе си. Или казано с други думи, премълчете някои факти. Не бързайте да разкривате всичко още в самото начало.

За да опазим личния си живот

Новите мобилни телефони, приложения и цял куп социални платформи, разкриват всякакви подробности от живота ни по всяко време, а резултатът от всичко това е, че губим преценка какво може и какво не трябва да разказваме.

Кога е полезно да замълчим?

Понякога и на децата им се случва да кажат неща, които не трябва. Ето защо и самите родители трябва да бъдат по-дискретни, в противен случай децата могат да изпаднат в неловко положение пред своите приятелчета и да изгубят респект към възрастните.

Родителите също не бива да разказват навън какво са споделили децата им с тях. Тайните на подрастващите също трябва да бъдат пазени. Ако момичето е споделило с майка си за своята първа любов или първата менструация, няма защо бащата да разбира за това, особено ако девойката е помолила за дискретност. Като знаят, че могат да ви се доверят, децата ще се чувстват сигурни и спокойни.

Мълчание на работното място

Добрият професионалист умее да общува, но също така умее и да мълчи, когато се налага. Това е силен коз в негова полза. Онова, което трябва да правим, е да следим внимателно говорещите и да дишаме спокойно.

Какво не бива да правим и казваме?

Кога е полезно да замълчим?

Грешка е да разказваме на новия си приятел за бивши партньори, защото така допускаме сянката им да се промъкне в интимния ни живот със сегашния ни партньор.

Чуйте вътрешния си глас

Понякога имаме нужда от усамотение, за да релаксираме. Ако всеки ден си подаряваме по малко мълчание, това ще ни помогне да си направим правилна равносметка за всичко, да вземем правилните решения и да се заредим с нужните сили, за да се справим с изпитанията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати