Да се страхуваме ли от конкуренцията?

Конкуренция на работа

Независимо в каква област работим, навсякъде се сблъскваме с конкуренцията, но ако знаем как да я приемем, то със сигурност ще успеем да се задържим на върха. Да се страхуваме ли от конкуренцията?

Съревнованието е полезно

Съревновавайки се с някого, вие винаги давате най-доброто от себе си. Но след като постигнете дадена цел, не бива да се отпускате, а трябва да си набележите следваща по-висока и още по-трудна за изпълнение задача. Сами си определете критерии и срокове и се постарайте да ги спазвате. Подобрявайте собствените си възможности, знания и умения всеки ден. По този начин ще станете по-устойчиви и гъвкави.

Конкуренцията като стимул

Опитайте се да приемете конкуренцията като стимул за вашето развитие, това ще ви помогне да сте винаги в крак с новите неща във вашата професионална област.

Не разкривайте идеите си пред конкуренцията

Конкуренция

Пазете в тайна бъдещите си проекти. Пример: решавате да отворите магазин за дрехи във вашия квартал, споделяте с приятелка, тя открадва идеята ви за собствен бизнес и отваря същия магазин преди вас. Пример като този доказва, че на пазара думи като справедливост и морал не съществуват. И да, на практика всеки около вас може да ви бъде конкуренция.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати