ezine.bg»Статии»Любопитно»Забавни и невероятни факти от живота!

Забавни и невероятни факти от живота!

Любопитно е, че телефонът ви е по-мръсен от тоалетната

Навсякъде около нас е пълно с интересни, забавни и дори невероятни факти. От интересни дреболии в историята, до завладяващи неща от науката, това са фактите, които ще ви накарат да повдигнете вежди. Пригответе се да преосмислите всичко, което знаете.

1. Има акари, които живеят на лицето ви

Да, има мънички същества, които живеят на лицето ви. Микроскопичните фоликулни акари, наречени Demodex, правят домовете си в човешките мигли, вежди, пори и космени фоликули. Demodex са дребни осемкраки, подобни на червеи, същества, които са напълно безобидни. И все пак определено трябва да знаете някои неща за тях, които ще ви накарат да потръпнете. Те снасят яйца в порите ви и изхвърлят отпадъците от телата си върху кожата си. Може би ще се замислите преди да си легнете с непочистено лице следващия път!

2. Всички хора споделят 99, 9% един и същ генетичен състав

Всички хора сме еднакви

Говорейки за това, че нещата са еднакви, всеки човек споделя 99, 9% от една и съща ДНК. Това означава, че сте само 0, 1% по-различни от човека, когото мразите най-много.

3. Мъртвите хора все още могат да получават ерекция

Доста неудобно, но всъщност за това си има научен термин и той се нарича: ангелска похот. Според учените това се случва след внезапна смърт, когато мускулите започват да се втвърдяват.

4. Мобилният ви телефон има повече микроби от тоалетната чиния

Тоалетната ви е по-малко мръсна от телефона

Следващия път, когато поставите телефона до лицето си, може да си представите, че слагате буза право върху порцелановия трон. Учените откриха, че мобилните телефони пренасят 10 пъти повече микроби от седалката на тоалетната чиния. След като се замислите за всички места, на които е бил телефонът ви през деня, в това има смисъл.

5. Една целувка прехвърля повече от 80 милиона микроби

Точно така, едно проучване е установило, че в една 10-секундна френска целувка се прехвърлят повече от 80 милиона микроби между партньорите. Колко романтично! Но преди да се обезпокоите, учените всъщност смятат, че обмяната на микроби чрез целувката, засилва имунната система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати