ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Идеи за приключения в неделните дни

Идеи за приключения в неделните дни

свободно време заедно

Да вместваш дейности на открито в натоварения график е една от най-здравословните форми на живот. Да вместваш дни, прекарани в приключения, е трудно, когато работиш на класически график от 9 до 5. Това означава, че на разположение остават уикендите.

Неделята обаче има специално значение. В исторически план – това е единственият ден за почивка; ден за семейството; ден за посещение на църква. И тъй като да ходиш на църква в неделя в наши дни не е сред най-популярните дейности, то неделята остава, за да я посветим на приключения.

Защо? Неделята е сред дните, които най-много сближават семействата. Сближаващ фактор имат и дейностите на открито. Те пък са здравословна форма на почивка – без значение дали ще изберете катерене, дълъг планински поход или разходка с лодка. Чудите се как да оползотворите неделята си?

Покарайте колело

Да обикаляте с колело в парка е скучно. Вместо това, със семейството си или с близки приятели организирайте кратък велопоход до близък съседен град или село, който предлага конкретни забележителности. Обядвайте там. Неделята е подходяща, защото обикновено няма много трафик.

Къмпингувайте

къмпингуване

Изберете си дестинация, която не е далече, за да не се изтощите прекалено преди работния понеделник. Нека мястото е красиво и зареждащо – край язовир или планинско езеро, например. Прекарайте целия ден в четене на книга, разходки, палене на лагерен огън. Ако сте особено авантюристично настроени, можете да нощувате и в неделя срещу понеделник в гората – стига да предвидите подходящо офис облекло.

Запишете се на уроци

Всеки има умение, което отдавна иска да научи. Тенис, гмуркане, плаване с лодка – което и да изберете, неделите са идеални дни за подобни активности.

Поставете си цел

Ако тренирате, неделята е подходящ ден за рекорди. Готвите се за маратон? Нека неделя е първият ден, в който да изтичате 42-километровата дистанция.

Опитайте нещо екстремно

Скално катерене в реални условия, стига да имате нужната подготовка и екипировка, е един от подходящите варианти. Или изследването на недостъпни пещери. А защо да не се потопите в ледените води на планинско езеро? Гарантираме ви адреналин, който ще ви държи заредени през цялата работна седмица. До следващата неделя.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати