Кои спортове карат жените да изневеряват най-често

Любителките на йогата изневеряват

Изследване сред 2000 жени, които активно спортуват, дава индикация за спортовете, които карат най-много дами да изневеряват. Причината обаче не е в самите спортове, а в някои техни характеристики.

Установено е, че йогата е един от тези спортове. От 2000 жени, 1160 от тях практикуват йога. Оказва се, че това занимание наистина подобрява сексуалния живот, както отдавна се смята.

Малко над половината дами, практикуващи йога обаче, признават, че изневеряват – или 52% от всички 1168 души. Дали причината е в йогата – или просто чисто статистически дамите практикуват най-често йога, сравнено с други спортове, това все още не е изяснено.

Бягането е друг подобен спорт. Участничките в проучването споделят, че тичайки в парка, усещането за тях е сякаш бягат от проблемите си. 20% от всички, които практикуват джогинг, изневеряват на половинката си. Третите дами, които най-често изневеряват, са практикуващите тенис. Едва след това идват любителките на фитнеса, плувкините и колоездачките.

Жените, които тичат, също изневеряват понякога

Изненадващ обаче е друг резултат от проучването. 12% от анкетираните дами споделят, че избират спорта – и не само, него, а и други хобита, за да прекарват възможно най-малко време с партньора си. ¼ от дамите казват, че чрез хобито си се стремят да опитват нови неща в живота си. 10% пък започват да тренират, защото нов партньор в живота им го прави.

Изненадващ е последната статистика – макар и жените винаги да са недоволни от теглото си и постоянно да търсят начини да го задържат или намалят, едва 8% споделят, че спортуват, за да отслабнат. Доказаните качества на спорта против стрес обаче карат много малко жени да тренират – едва 6% от анкетираните споделят, че спортуват, за да се справят с напрежението.

Едно е факт – здравословните ползи от който и да е вид спорт са доказани.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати