ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Основателни причини да не носите грим

Основателни причини да не носите грим

Основателни причини да не носите грим

Ако имате малки очи, гримът ще ги направи по-изразителни, ако не харесвате веждите си, може да ги оформите с молив. Ако имате голям нос, може да го направите да изглежда по-малък с контуриране, ако имате петна по лицето и пъпки, на помощ идва фон дьо тенът.

Използвайки толкова много видове грим, можете да скриете всичките си недостатъци. Замисляли ли сте се обаче защо да го правите, защо просто не измиете лицето си и не излезете така навън?

Но ако ви е трудно да се решите на тази стъпка, ето няколко много основателни причини да не носите грим! След като ги прочете, ще осъзнаете много от вредите на грима.

Кожата ви ще ви благодари

Дори и да не го осъзнавате, по-голямата част от грима, който използвате, е токсичен. Козметичните продукти не се подлагат на същите проверки като храните и лекарствата, преди да бъдат пуснати на масовия пазар. Единствената отговорност на производителите е, да решат дали даден продукт е безопасен за употреба, или не. За съжаление, голяма част от грима съдържа вредни вещества, които незабавно се абсорбират от кожата ви. Например популярните козметични съставки като натриев бензоат, пропилен гликол и редица други киселини (да не говорим за парабени), които предизвикват алергични реакции. Ако искате да имате перфектна кожа, покриването ѝ с тонове фон дьо тен няма да ви помогне.

Ще се научите да харесвате недостатъците си

Основателни причини да не носите грим

Да се научиш да обичаш себе си и да прегръщаш недостатъците си, е едно от най-големите предизвикателства. пред които сме изправени всички. Пробвайте да излезете навън без грим, може би в началото ще се почувствате странно. Това е така, защото вече не сте скрити под дълбок слой грим, който скрива всичките ви дефекти. Искате ли да научите една тайна? Всъщност никой не обръща внимание на малките ви несъвършенства, освен вас!

Ще бъдете в мир със себе си

Повечето момичета се чувстват по-красиви с грим. Но истината е, че не трябва да бъде така. Миналата година всички модели на Марк Джейкъбс излезнаха на подиума без грим. Кейт Бланшет, Ева Херцигова, Джесика Симпсън бяха представени на кориците на топ списания без грим и фотошоп.

Ще започнете да се чувствате по-уверени

Основателни причини да не носите грим

За съжаление, нанасянето на спирала и сенки за очи няма да ви помогне да повишите самочувствието и увереността си. Вместо да се прикривате, трябва да се съсредоточите да обичате естествения си вид. Увереността ви ще скочи много бързо, след като се научите да приемате себе си такива каквито сте.

Ще започнете да цените живота на по-дълбоко ниво

Проследяването на тенденциите, социалните норми и стандарти за красота е изтощително. Не забравяйте, че външният ви вид не определя кои сте. Премахването на грима е много смела стъпка, но и полезно преживяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати