Интересна традиция при раждането на момиче в Индия

Бебе момиче

Индия е страна, изпълнена с много и най-различни традиции и празнични ритуали, но в едно малко селце, наречено Пиплантри, съществува една много интересна практика. Хората живеещи там, празнуват раждането на всяко момиче, като засаждат 111 дървета.

Според традицията, когато се роди момиче, цялото село се събира като общност и заедно засаждат 111 дървета, за да почетат раждането на момичето.

След това се събира сума от 21 000 рупии от жителите на селото и 10 000 рупии от родителите на детето. Тези 31 000 рупии се внасят като фиксиран депозит за момичето, този депозит е направен, за да осигури финансова помощ за момичето, докато дойде моментът да се омъжи.

Родителите на момичето се задължават да подпишат декларация, в която се посочва, че дъщеря им ще получи подходящото образование и ще се омъжи едва след като навърши пълнолетие. Те също се задължават да се грижат добре за дърветата, които са били засадени след раждането на детето им.

Дървета

Родителите, заедно със селската общност, трябва да гарантират, че дърветата ще оцелеят.

За да ги предпазят от термити, около тях се засаждат растения алое вера.

Началото на тази традиция е поставено от бившия водач на Пиплантри Шям Сундар Паливал в памет на неговата дъщеря, която е починала в ранна детска възраст.

През последните няколко години в селото вече са засадени цели гори от дръвчета. С тази невероятна индийска традиция, хората от селото почитат раждането на нов живот, подпомагат бъдещето на дъщерите си и помагат за опазването на природата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати