Разкриха тайната на успешния брак

Успешен брак

Сигурно завиждате на онези свои приятели, които твърдят, че нямат никакви семейни проблеми и никога не се карат помежду си. На първо място е малко вероятно да има партньори, които никога да не са спречквали за нещо.

Но още по-интересното е, че според направени неотдавна проучвания се оказва, че двойките, които се карат помежду си, са по-успешни и е по-вероятно техният брак/съжителство да просъществува до дълбоки старини. Иначе казано - кавгите са тайната на успешния брак.

Ето до какви изводи са стигнали учените от реномиран университет в Тенеси, след като са анализирали взаимоотношенията на 30 годишни и 70 годишни двойки, сключили брак, като на първите той е с продължителност 9 години, а на вторите - 42 години :

1. Тайната на успешния брак/съжителство се крие в това, че не трябва да спорите по теми, за които знаете, че трудно ще намерите решение. Такива са темите за парите (като например кой изкарва повече, кой харчи повече и т.н.) и за секса (кой е по- всеотдаен любовник, кой влага повече емоции в интимностите и т.н.). Подобни теми трябва да бъдат избягвани. Това обаче не ви пречи да поспорите дали някоя книга е била интересна или скучна за четене, дали следващото ви посещение на кино да е на екшън филм или комедия. Не ви пречи да се скарате на мъжа си, че пак е забравил да си остави мръсните чорапи в коша за пране и не пречи той, от своя страна, да ви напомни, че сте му обещали да му изгладите ризата, а сте забравили. Кавги, които спокойно можем да кажем, че касаят ежедневието ни и също така спокойно можем да наречем битовизми.

2. За да е успешна връзката, в споровете и кавгите на половинките никога не трябва да присъстват обиди. Знаете старата поговорка: Казана дума, хвърлен камък, защото в нея се крие много истина. Обидите трудно могат да бъдат забравени, дори и вече да е изминало толкова много време, че не се помни и причината за самата кавга.

Кавгите помагат за успешен брак

3. Кавгите при повечето анкетирани се случват веднъж седмично, не повече. Те са кратки и в крайна сметка обединяват двойките да намерят взаимно изход от създалата се ситуация. От една страна това е причина наистина да действат като семейство, а от друга - излизат от обичайния и скучен ритъм на ежедневието.

4. Колкото по-дълъг е бракът на дадена двойка, толкова по-кратки и на по-голям интервал се случват кавгите. Което е съвсем логично, защото вече на всяка половинка ѝ е станало ясно какви са убежденията по даден въпрос на другата и ще знае как и дали изобщо е необходимо да подходи към даден проблем.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати