ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да се отървем от момче?

Как да се отървем от момче?

Понякога е трудно да се отървем от натрапник

Не си мислете, че любов от пръв поглед е нещо невъзможно, което се случва само по филмите и за което четем в книгите.

Напълно реално е да срещнете някого и веднага да се влюбите един в друг, но докато това се случи, е и твърде реално да претърпите редица любовни неуспехи.

Вие да харесвате някое момче, което не откликва на чувствата ви или точно обратното - за вас да се лепне някое момче, което вие или изобщо не харесвате, или най-малкото не желаете да имате интимност с него.

Ще разгледаме втория случай - как да се отървете от момче по възможно най-безболезнения начин и за двама ви.

1. Каже му истината

Ако въпросното момче няма твърде дълбоки чувства към вас, а само леко увлечение, надали ще страда чак толкова, когато му разкриете, че вие не изпитвате същите чувства към него. Не, страдание ще има, но при леките увлечения, страданието ще е само временно и бързо ще отшуми. Вие ще се отървете от момчето и то от мислите си по вас.

2. Истината обаче може да боли

Натрапник

Някои момчета хлътват доста силно. Можете по деликатен начин да се измъкнете с добрия стар лаф, че искате да си останете само приятели. Приятелството обикновено е вечно, а в любовта не винаги е така. Ето ви един добър довод, с който хем няма да го натъжите, хем ще имате чиста съвест. Поне донякъде.

3. Направо го излъжете

Тук вече има много сценарии - можете да му кажете, че или точно сега не желаете никакво обвързване, или напротив - вече си имате друго гадже. Преценете сами спрямо ситуацията кой вариант ще е по-добър за вас, като не забравяте, че има момчета, които направо могат да се вманиачат по вашата особа и непрекъснато да се движат след вас. Тогава най-вероятно ще е добре да направите своя ход, избирайки номер 4.

Досадно момче

4. Избягвайте го

Не се навъртайте покрай места, на които можете да го срещнете или пък ако случайно това се случи - поемайте кръгом. Уповавайте се на приказката Далече от очите, далече от сърцето.

5. Тотални игнориране

След като нищо дотук не е подействало, то игнорирайте момчето тотално - не го поздравявайте, блокирайте номера му, така че да не може да ви търси, изхвърлете го от контактите си в социалните мрежи. В крайна сметка има и навлеци, с които не може да се действа разумно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати