ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Здравословни съвети за работещите в офис

Здравословни съвети за работещите в офис

Работа в офис

Днес много от професиите изискват работа в офис. Ако и вие сте сред хората с подобна длъжност, ви грози сериозен риск от обездвижване и здравословни проблеми.

Ако работите в офис, е доста лесно да останете заседнали, гледайки монитор по 8 часа на ден или понякога дори по-дълго. Можем да кажем, че не е най-добрата среда да останете здрави и млади дълго.

Въпреки това има решения за всеки проблем, затова подготвихме списък с най-лесните начини, по които можете да запазите ума, тяло и здравия си дух в работното си пространство. 

Всичко, което трябва да направите, е да положите малко усилия. И така ще останете здрави по-дълго, а децата ви ще са ви благодарни.

1. Носете си домашна храна

Ако направите това и не пазарувате от хранителния магазин или заведението за бързо хранене, можете да контролирате какво ядете. Подобна стъпка наистина изисква усилия от ваша страна, но си струва както за вашето здраве, така и за вашия бюджет.

2. Не стойте около хора с вредни хранителни навици

Колеги

Проучвания показват, че ние взаимстваме от хранителните навици на хората, с които прекарваме най-много време. Погледнато от този ъгъл, колегите са тези, с които споделяме своето ежедневие. Ето защо е важно какво консумират вашите сътрудници. Ако те се хранят зле, вероятността и вие да го направите е голяма. По тази причина е добре да контактувате с хора, които водят активен начин на живот и се хранят балансирано.

3. Използвайте стълбите

Изборът на стълбите за сметка на асансьора е бърз начин да увеличите сърдечната си честота, когато нямате време за упражнения. Ако работите например на 10-ия етаж на офис сграда, изкачвайте стълби. Това е важен съвет за работещите в офис, а и за всички останали.

4. Пийте много вода

Пийте повече вода в офиса

Така или иначе е препоръчително да се консумират поне два литра вода на ден. Приемът на течности ви гарантира здраво и щастливо тяло, и разбира се, в края на деня ще имате по-малко главоболие.

5. Купете си антистресова играчка

За да се отървете от натрупания през деня стрес и неудовлетвореност, има много просто решение, а именно антистресови играчки. Те ще облекчат стресовите ви моменти и определено ще спасят отношенията ви с колегите, на които обикновено изливате гнева си.

6. Заменете кафето с чай

Пийте чай в офиса

Или поне поредната чаша с кафе. Кофеинът няма да ви помогне да се справите със стреса с в офиса, а само ще ви напрегне още повече. Вместо това си направете успокояващ чай.

7. Погрижете се за ръцете си

Докато краката ви си почиват, когато вие прекарвате ежедневието си на компютъра, то това не се отнася за ръцете. Те са най-активната част на тялото ви и заслужават своята почивка. Отделете 5 минути, за да ги масажирате и намажете с крем за ръце.

8. Направете кратка пауза

Направете си кратка почивка за свеж въздух, а защо да не и да медитирате. Чрез дишането и медитацията ще освободите ума си и ще сте много по-спокойни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати