ezine.bg»Статии»Любопитно»Търси в партньора си това качество!

Търси в партньора си това качество!

избор на партньор

Човек и добре да живее, се влюбва и след това живее, както му каже половинката. Често хората си мислят, че външният вид е от най-голямо значение за привличането, но всъщност има едно друго качество, което е по-важно при избора на партньор.

Оказва се, че в търсене на идеалния партньор хората са много по-склонни да потърсят човек, който е на тяхното интелектуално ниво, отколкото друг, който не е на сходно ниво на интелект.

Забравете за противоположностите се привличат - хората се спират на партньори, избирайки ги по това колко сходни са едни с други.

Смята се, че интелигентността, както и много други черти у един човек, зависи от гените, които носим, и в общият случай за по-привлекателен

ще изберем някой, който има интелект, сходен на нашия.

Търси в партньора си това качество!

Затова, ако си мислите, че харесвате някого заради небесно сините му очи, помислете отново дали случайно няма сходен на вашия интелект и образователен ценз, който да съответства на вашия собствен.

Изследване е показало, че ако обърнете внимание на която и да е произволна дълготрайна двойка, сходството в образованието и интелектът е факт.

Резултатите се потвърждават от генетични изследвания на над 1600 двойки, живеещи при сключен граждански брак или просто на семейни начала.

Разбира се, изборът на партньор никак не е случаен и не бива да е базиран на външни признаци. Хубаво е изборът на партньор в голяма степен да се прави на базата на сходните интелектуални и образователни качества.

Колкото и да не ви се вярва, изборът на партньор засяга не само вас, но се отразява на цялото общество, отразява се на генетичното развитие на бъдещите поколения и не бива да бъде правен с лека ръка.

Предпочитайки да се обвържем с човек, който отговаря на нашето интелектуално ниво, може да стане причина да се увеличи социалното неравенство в някои аспекти, които засягат образованието и доходите.

С нарастването на общественото неравенство, което е пряко причинено от селективно биологично неравенство, това може да доведе до невъзможност за преодоляване на тенденцията в дългосрочен план.

Търси в партньора си това качество!

Казано по друг начин - умните и съответно богатите ще търсят и избират партньори само от своя кръг, докато по-бездните и не особено надарени в интелектуално отношение ще трябва да се задоволят с хора от тяхната социална и интелектуална прослойка.

Така с всяко следващо поколение разликата между различните прослойки ще се задълбочава.

Добрата новина за всички обаче е, че сходният интелект е само едно от качествата, по които хората си избират потенциален партньор. А понякога за избор на партньор не може да бъде дадено друго определение освен сродна душа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати