Грешките сутрин, които провалят деня ви

Някои грешки сутрин могат да провалят деня ви

Всеки има колега, който отваря очи още с изгряването на слънцето, а до старта на работния ден върши куп продуктивни неща. Да, никой в офиса не го харесва, но признайте си, че той успява да свърши много повече неща още в първите часове на денонощието.

И това не е никаква изненада. Множество изследвания и тайни за успех, споделени от богати хора, показват едно - ранното ставане ни прави по-успешни.

Повечето обаче не обичаме ранното ставане – първото, което правим сутрин, е да включим кафе машината и да изпием жадно първата голяма чаша еспресо.

Други започват деня си с душ или с крос в парка. Обикновено общото между всички е едно – времето никога не стига!

Можете да оптимизирате графика си, като избегнете следните сутрешни грешки.

1. Проверявате телефона си.

Не стойте в леглото сутрин

Някои хора имат грешката сутрин да четат служебните си мейли, други разглеждат социалните мрежи, трети четат новини. Каквото и да правите – забравете го.

2. Взимате прекалено много решения сутрин.

Изборът за облеклото ви трябва да бъде направен още предишната вечер. Тази тактика приложете и за останалите решения – каква да бъде закуската за детето, каква – вашата, с кой парфюм да бъдете, как точно да оформите косата си. Събуждайте се с план!

3. Създавате си паника.

Особено важно е да не започвате работа още с отварянето на очите си. Първите сутрешни мигове прекарайте спокойно и разтоварващо, защото ви очаква дълъг ден.

4. Навивате си по няколко аларми.

Спане

Така ще имате стимул да станете още с първата и ще прекратите порочната практика да дремнете още само няколко минути. Тя няма да ви даде нищо – нито допълнителна енергия, нито пък петте минути повече имат значение за тялото ви. Истината е, че по този начин ставането сутрин става все по-трудно, а вие ще бъдете по-сънени.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати