ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Откриха тайната на щастливия брак

Откриха тайната на щастливия брак

Щастлив брак

Учени и психолози, мъже и жени, малки и големи. Всеки търси отговор на един въпрос: Каква е тайната на щастливия брак? Някои двойки имат своя тайна рецепта. Други просто са открили хармонията. Универсален отговор обаче така и не се откри.

До днес. Тайната на успешния брак е щастливата жена, вярват американски учени от Мичиганския университет и от Университета Рутгерс. До това заключение те стигат след изследването на 400 двойки, които са дългогодишни партньори.

По-конкретно – от 39 години. Условието било всяка половинка да води дневник, докато експериментът трае. В него трябвало да указват негативните черти в партньора си, но и своите собствени, както и позитивните аспекти от връзката им.

Резултатите били неочаквани и за учените. Оказва се, че хармонията е много по-важна за мъжете, отколкото за жените, макар и според психолози емоционалността да е по-присъща на нежната половина от човечеството.

А чрез дневниците и записките на участниците красноречиво било показано, че щастливата жена е еквивалент на щастлив дом. Уютът в дома се създавал от женската енергия и любов, казват мъжете в изследването, а във всеки успешен брак жената трябва да е по-щастлива от мъжа!

Било установено, че нещастието на мъжа действа пряко върху настроението на жената. Особено в моментите, в които съпругът боледува, а тя го обгрижва. Изводът? Ако мъжът иска бракът му да бъде щастлив, не бива да си позволява да боледува!

Предложение за брак

Експериментът достигнал и до други изненадващи заключения. Нормално е с годините да усещаме партньора си по-близък и да изпитваме комфорт да му споделим каквото и да е. При жените тази тенденция е факт. Мъжете обаче ставали по-затворени с времето.

Много дами си задават въпроса кога приятелят им ще им предложи брак. Проучването установило, че мъжете се чувстват готови за следващата стъпка почти 2 години след старта на романтичните отношения – точно 22 месеца след началото им. След този период шансовете на дамите да получат така желания годежен пръстен намаляват.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати