4 нетрадиционни, но ефективни начина да работите повече в офиса

Ефективни начини за работа в офис

Независимо дали сте силно мотивиран служител или амбициозен шеф, желанието да подобрите своята производителност и тази на колегите, е отлично начинание. Ако вече сте приложили безрезултатно някои стандартни техники, не се отчайвайте. Има и други начини!

В случай че екипът работи добре, но често не постига поставените цели, могат да бъдат приложени някои нестандартни, но ефективни методи за по-добра работа.

Сложете цветя в офиса

Без значение дали ще заложите на кактуси, палмови или цъфтящи растения, те значително могат да подобрят качеството на работа и да разведрят атмосферата в офиса.

Според някои проучвания, наличието на цветя на работното място повишава производителността до 15% и води до по-малко болнични дни. Растенията подобряват настроението и допринасят цялостно за уюта в офиса.

Поставете цели, по-високи от реалните

Според някои проучвания този метод води до по-добри резултати, но трябва много да се внимава с него, тъй като може да бъде нож с две остриета.

Ако целите са прекалено високи, това може да подейства демотивиращо на екипа, поради това че още преди започването на работа по задачата е очевидно, че няма как желаните резултати да бъдат постигнати.

И все пак според изследванията, ако поставите нереалистично високи цели на служителите си, те ще проявят повече креативност и ще бъдат по-дейни.

Според експертите усещането за неотложност кара повечето хора да се амбицират и да проявят мотивация. Решете колко ще завишите целите в зависимост от индивидуалността и особеностите на вашия екип.

Работата в офис може да е удоволствие

Създайте условия за игри

Според проучванията играенето на игри в почивките действа разтоварващо и подобрява креативността. Това е един от начините за увеличаване на производителността и за сплотяване на екипа.

Игрите в почивките не влошават концентрацията, а напротив. Качественото разтоварване в почивките подобрява вниманието по време на работния процес. Освен благотворното въздействие върху работата, което имат игрите като джага, тенис маса и дартс, те могат да стимулират и създаването на нови приятелства между колегите.

Отделете време за дрямка

Може да ви звучи нереално и дори смешно, но някои съвременни изследвания показват, че дрямката около 20 минути може да увеличи производителността с около 17% и значително да подобри качеството на работа.

Много световноизвестни компании инвестираха успешно в стаи за почивка през последните няколко години и това успешно се доказва като метод за повишаване на ефективността в офиса.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати