ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Топ 5 стайни растения, идеални за подарък

Топ 5 стайни растения, идеални за подарък

орхидеята е отлично растение за подарък

Когато ни предстои събитие, на което сме поканени и трябва да поднесем подарък, често пъти сме затруднени в избора си на такъв.

Стараем се да подарим, нещо, което наистина да се хареса на бъдещия си притежател и да му донесе радост. Ако добре познаваме човека и знаем какви са интересите и предпочитанията му, по-лесно бихме избрали подходящ подарък, ако ли пък не това би било трудна, но не непосилна задача.

В днешната статия ви представяме няколко интересни предложения за саксийни растения, съобразени с това за какъв тип хора са подходящи, които са идеален избор за подарък.

1. За начинаещи и неопитни градинари - Замиокулкас – дърво на желанията

Замиокулкас е едно от най-некапризните и издръжливи растения, изискващо минимални грижи, което го превръща в перфектният избор за подарък за начинаещи и неопитни градинари. Познато още като дърво на желанията, то грабва с красивите си лъскави листа, подредени геометрично. Замиокулкас ще донесе радост на притежателя си и ще внесе хармония в дома му.

2. За хора, страдащи от безсъние - Лавандула

лавандулата е перфектното стайно растение за подарък

Лавандулата е не просто красиво цвете, внасящо настроение в дома, тя е всеизвестна с невероятните свойства, които притежава. Би била чудесен подарък за хора, които имат проблеми със съня. Ароматът й има успокояващо и седативно действие, което помага на тялото да се отпусне, човек да заспи по-лесно и цялостно подобрява качеството на съня.

3. За ценителите на красотата - Орхидея

Нежни, красиви, величествени, орхидеите са истинска наслада за очите. Семейство Орхидеи е изключително богато на различни форми, размери, багри и окраски на своите очарователни и необикновени цветове. Едни от най-предпочитаните и подходящи за подарък цветя, внасящи изящество, лукс и екзотика в дома на притежателя си.

4. За любителите на кулинарията – Билки и подправки в саксийки

Ако имате приятели, запалени по готвенето, комплект от билки и подправки в саксийки, от които да пощипват, докато готвят вкусни ястия, със сигурност би ги зарадвал. Босилек, риган, магданоз, мента, мащерка – направете интересна селекция и подарете с много любов. Със сигурност подаръкът ви ще бъде добре оценен.

5. За детайлно ориентираните хора - Бонсай

Отглеждането на бонсай е истинско предизвикателство. Тези миниатюрни дръвчета с причудливи форми, изискват не малко грижи. Това е трудна задача, с която не всеки би се справил. Но хората, които обръщат внимание на детайлите и притежават усет към изкуството, със сигурност биха се впечатлили и радвали да притежават едно такова бижу вкъщи.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати