Причини да изберете малкия град пред столицата

Причини да изберем малкия град пред столицата

През последните години на територията на Европа се наблюдава тенденция за преселването на хората от големите столични градове в по-малките населени места.

Причините за това ежедневно се увеличават и все повече жители на големия град предприемат тази стъпка в името на по-качествен живот.

Със сигурност столицата има недостатъци и огромни предимства, но в даден период от живота си човек е склонен да се концентрира върху приоритетите си и да избере място за живеене, което да кореспондира по-добре с личните му търсения и интереси.

Защо да изберем малкия град пред столицата?

Не губите време в уличния трафик

Времето прекарано сред уличният трафик е ежедневие за всеки столичанин. Това преживяване носи негативни емоции и прахосва ценното време, което бихте могли да прекарате със семейството и приятелите си. Освен това имате по-голям разход за гориво и амортизирате колата си, в следствие на постоянната употреба.

По-бързо приключвате задачите си

Причини да изберете малкия град пред столицата

Ако искате да посетите няколко различни институции в София, за да си свършите някаква работа, това в най-добрия случай ще ви коства целия ден. Обикновено в малкия град всички администрации, банки и други такива се намират на едно и също място или дори в една и съща сграда, а това е е огромно предимство.

Има места в детските градини

Често детските градини в столицата нямат капацитета да поберат децата на всички, които искат да живеят там. Докато в малките градове има по-ниска раждаемост и повече свободни места в детските градове.

Няма проблем с паркирането

Друго предимство на малкия град е, че там можете да паркирате почти навсякъде без никакви притеснения, а дори и да има синя зона, винаги има свободни места и не е необходимо да обикаляте 10 пъти квартала, за да намерите такова. Това предимство може да ви спести пари, време и нерви.

Цените са по-ниски

Причини да изберете малкия град пред столицата

В действителност заплатите в провинцията са по-ниски, но за сметка на това и разходите са по-малки. Ако решите да си купите собствено жилище в столицата, сумата наистина може да ви се стори непосилна или може да се наложи да се задоволите с малко жилище. В провинцията цените на недвижимите имоти и наемите на жилищата са разумни, а стоките и услугите са в пъти по-евтини.

Въздухът е по-чист

Все по-често чуваме да замърсения въздух, който столичани дишат през зимата и не само. Освен фините прахови частици през отоплителния сезон, ремонтните дейности в разгара на лятото осигуряват на жителите един неспирен прахов поток. В малкия град въздухът е значително по-чист и съответно здравословното ви състояние ще бъде по-добро.

Развлечения

В малкия град няма чак такова голямо разнообразие от събития и културни мероприятия, но реално никой не ходи всеки ден на театър или концерт. Във всички провинциални градове има самодейни групи, организират се концерти и се играят театрални постановки. Вярно е, че културният афиш не е толкова богат, но винаги има къде да се отиде и какво да се прави, когато човек има желание. Освен това винаги можете да отскочите на концерт на любимата си група в друго населено място.

Хората не са толкова забързани

Причини да изберете малкия град пред столицата

Тъй като натоварването на хората от всички сфери не е толкова голямо, колкото в столицата, те са склонни да ви обърнат по-голямо внимание и да проявят по-голямо разбиране към вас. Доста голяма част от жителите на малкия град се познават помежду си и се стараят да си бъдат полезни, когато е необходимо.

Това бяха няколко предимства на малкия град пред столицата. Разбира се, всеки сам решава къде да живее според собствената си ситуация и финансите си. Но животът в малкия град определено не бива да се подценява, защото си има своите безспорни плюсове.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати