Петте стадия на любовта, през които минава всяка връзка

Петте стадия на любовта, през които минава всяка връзка

Когато мислим за любов, ние я разглеждамe като емоция от едно измерение. Мислим за любовта като за онова чувство на пеперуди в стомаха.

Това, за което не се замисляме обаче, е, че това не е истинската любов. Истинската любов не е вълнуваща като във филмите, а е топла и изпълнена с подкрепа.

Всъщност любовта има пет етапа.

Повечето хора не могат да издържат всичките пет етапа, тъй като те не са леки. Тези хора не успяват да изживеят любовта, а се отказват на третата ѝ фаза, която подвеждащо изглежда сякаш е краят.

Прочетете тези петте стадия на любовта, обособени от известния психолог Джед Даймънд, за да разберете, че третият е само началото.

1. Влюбване

Етапи на любовта

Първият стадий е това, което много хора считат, че е същността на любовта. През него всичко е вълнуващо, имаме пеперуди в стомаха, краката ни омекват и не можем да спрем да се усмихваме. Това е стадият, в който проектираме всичките си очаквания, надежди и желания върху партньора си. Заслепени сме от хормоните и идеализираме партньора си, виждайки го като перфектен, каквото и да казват останалите.

2. Официална връзка

Този етап също е етап на голямо щастие и вълнения. Той поставя началото на официалната ви връзка и укрепване на любовта ви. Срещите биват заменени със съвместен живот и така започвате да се опознавате още по-отблизо с партньора си. Опознавате навиците си и започвате да си влияете на различни аспекти от живота. В този момент могат да се появят и деца и да затвърдят любовта ви още повече. Изпитвате гама от хубави емоции и вълнения.

3. Разрушени надежди

Стадии на любовта

Третият стадий е този, през който се разпадат повечето връзки. През него всичките ви надежди и очаквания се стопяват. Имате чувството, че партньорът ви е станал предсказуем и дразнещ. Иска ви се да си отпочинете от него, да избягате от връзката или просто да се разделите. Питате се каква е причината любовта ви да се изпари, дори и да нямате проблеми.

4. Стъпка към реалността

По време на този стадий вие започвате да виждате партньора си такъв, какъвто е. Приемате го с всичките му недостатъци и го разбирате. Гледате на него като на човека, който е, а не като на човека, който искате да е. Останете ли заедно в този стадий, то вие ще започнете да се подкрепяте и поддържате още повече.

5. Истинската любов

Истинска любов

Стигнали до този етап, вие вече гледате в една посока. Вашата сила като двойка се проявява в разбирателство, мирен съвместен живот и обща цел в живота. Ако сте останали заедно до този стадий на любовта, значи сте се научили да преодолявате трудностите заедно и вашата връзка е дълбока и заздравена. Способни сте да работите заедно за по-добро общо бъдеще и да се подкрепяте. Преминавайки през всички тези етапи, вие откривате истината за значението на любовта. Вие откривате истинската любов.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати