Съвети при бързи срещи

Съвети при бързи срещи

Speed Dating срещи се организират в България от около 10 години. Въпреки че вече е познат формат на хората, все още много мъже и жени се страхуват или срамуват да отидат на бързи срещи. Но също така е факт, че все повече се престрашават да го направят.

Участието в такъв тип срещи се смята донякъде за тема табу, тъй като то индиректно означава да обявите, че сте неспособни сами да намерите партньор. Това е напълно погрешна мисъл. Бързите срещи са прекрасна възможност да се заредите с положителни емоции и впечатления и евентуално да срещнете подходящ за вас човек.

Има различни видове бързи срещи. Участниците в тях се регистрират и предварително задават критерии за търсене на партньор. Срещите могат да бъдат проведени с маски, посредством танци и игри, или без думи, но най-разпространен е класическият вариант. Какво представлява той?

Обикновено организаторите резервират клуб, бар или някакво друго заведение само да участниците. Желаещите да намерят своя спътник имат от 3 до 6 минути за разговор с един човек от противоположният пол.

Времето се отмерва със звънче и когато то звънне дамите се местят при кавалера на следващата маса. В повечето случаи на една такава среща имате възможност да се запознаете с 10 или 12 кандидата за вашето сърце.

Ако се чувствате неловко, изпитвате безпокойство или напрегнатост е добре да знаете, че 95% от участниците изпитват подобни емоции. За да успокоите топката е добре преди бързите срещи да потренирате или да поговорите с приятел, което е доста вероятно да ви успокои.

Най-прекрасната част на този тип срещи се състои в това, че дори и човекът срещу вас да не ви допада, вие трябва да изтърпите присъствието му само около 3 минути, което няма как да се случи при стандартна романтична среща.

Не се колебайте да се пробвате. Ще изпитате емоции, ще се разнообразите, ще се повеселите, а и при добро стечение на обстоятелствата дори бихте могли да се уредите и с гадже.

Ето още някои полезни съвети при бързи срещи.

Отговорете си предварително на въпроса какво търсите и защо го правите

Съвети при бързи срещи

Добре е предварително да си отговорите на въпроса какво точно искате да намерите – постоянен партньор, гадже, любовна авантюра, любовник, приятел за секс или друго, и какви са подбудите ви да го направите – търсите сериозни взаимоотношения, искате да забравите бившия, да натрупате опит, да изтъкнете себе си или друго.

Тези срещи са посещавани от хора с най-различни интереси, така че това не бива да ви се струва странно. Важно е вие да бъдете наясно със себе си, за да пожънете успех.

Облечете се прилично

Ексцентричното дрехи не са подходящо облекло за първа среща. При дамите по-разголените дрехи не са добра идея. Изберете нещо семпло и елегантно, изгладено и изпрано. Отделете време преди срещата да почистите обувките си.

Ако сте жена е добра идея да имате в себе си резервен чорапогащник, защото бримките при първа среща са недопустими. Облечете се като за интервю за работа, защото първото впечатление е най-важно, а то се влияе основно от дрехите.

Прическа, грим и маникюр

Ако сте дама, задължително изберете семпъл грим. Заложете на естествените цветове, за да подчертаете чертите на лицето си и не прекалявайте с броката.

Красивите нокти са задължителни. Разяснение за мъжете – това за вас означава да са равномерно подрязани и чисти. Изкъпете се и се срешете. Ако нямате време да се погрижите за външният си вид, по-добре отложете бързите срещи за друг път.

Вземете си душ, сложете си парфюм, измийте си зъбите

Изключително важно е да ухаете на чистота и свежест на първата среща. Недопустимо е да отидете след тренировка във фитнеса или веднага след натоварен работен ден.

Никой не иска да общува с хора с неприятна миризма. Не прекалявайте с количеството парфюм, за да се бъдете прекалено натрапчиви. Някои хора са чувствителни към силните аромати.

Не се дръжте надменно

След като сте се появили на мястото, избягвайте пренебрежителното поведение. Дори и да сте си казали вече какво правя тука с тия глупаци, дайте шанс на хората и не ги натоварвайте със собствените си страхове. Надменното поведение би могло и да е защитна реакция на тялото ви към околната обстановка, но се опитайте да я овладеете.

Слушайте човека срещу себе си

Съвети при бързи срещи

Опитайте се наистина да слушате човека срещу вас и да вникнете в това, което ви казва. Ако проявите интерес към думите му е по-вероятно да имате успешна комуникация.

Не гледайте към другите маси или към следващите участници, докато някой ви говори. Това е неуважително и неприятно. Добре е да го гледате в очите, но не прекалено втренчено. Може разбира се да отклонявате погледа си и настрани, но не се фиксирайте в някоя основна точка като в интериора на заведението например.

Не проявявайте сарказъм

Иронията, подигравките и саркастичните коментари към хората като цяло, няма да ви бъдат от полза. Това поведение автоматично действа отблъскващо, тъй като е доста вероятно, човекът срещу вас да си помисли, че може да се подиграете и с него, щом го правите с всички останали. Чувството за хумор не е сарказъм. Границата е много тънка, но я има и се постарайте да я спазвате.

Не говорете непрестанно

Хубаво е да имате дар слово, но комуникацията е двустранен процес и в нея участват двама човека. Дори и да имате много какво да кажете или да искате да споделите, защото човекът ви предразполага, дайте му шанс и той да каже нещо за себе си.

Ако не спрете да говорите през цялото време със сигурност ще ви сметнат за егоцентрична личност, тъй като това ви е първа среща и все още не се познавате.

Не създавайте физическа преграда

Съвети при бързи срещи

Невербалната комуникация е от голямо значение при първа среща. Не скръствайте ръцете и краката си, не поставяйте преграда помежду ви като чанта, дреха или нещо друго.

Ако постоянно държите нещо в скута или в ръцете си, това автоматично означава за другия, че се предпазвате от него и не му се доверявате. Опитайте се да седите спокойно, без да нервничите.

Усмихвайте се

Усмивката е най-добрият начин да намерите пряк път към комуникацията с другия. Освен това, така ще притъпите притеснението си и ще предразположите събеседника си.

Не щадете усмивката си - това едно от най-важните неща, които да направите на бърза среща. Бъдете весели и лъчезарни, но внимавайте смехът ви да не се превърне в кикот и да бъде изтълкуват като подигравателно поведение.

Бъдете честни със себе си и към другите

Този съвет наистина звучи банално, но това е най-сигурният начин двама човека да се опознаят взаимно. Не се старайте да се държите така, че да бъдете харесани, а разчитайте на своята естественост и уникалност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати