Да развенчаем митовете около Бързите срещи

Бързи срещи

Все повече са хората, които са толкова заети в ежедневието си, че нямат време да открият половинка по старомодния начин - чрез случайно запознанство или чрез приятели. Силно натовареният график, на който всички сме подвластни, ограничава времето, което можем да отделим в търсене и най-вече опознаване на партньора срещу нас.

Затова и напоследък все по-голяма популярност набират и у нас т.нар. Бързи срещи. За тяхното бързо разпространение сред ангажираните членове на обществото ни допринасят и някои касови холивудски филми, като Сексът и градът, Hitch и други.

За онези от вас, които все пак не знаят какво представляват Бързите срещи, ще го обясним с няколко думи. Равен брой жени и мъже се събират в предварително определено заведение или др. Всеки от тях се среща с всекиго от противоположния пол, но само за няколко минути.

Така по един забавен и неангажиращ начин може не само да се запознаете с много нови и интересни хора, но да срещнете своята дълго търсена половинка или да завържете контакти с интересен бизнес партньор.

Колкото и интересна да ви се струва тази идея, все пак ние сме тук точно затова - за да развенчаем някои от митовете и заблудите за Бързи срещи.

Човек може да бъде опознат само за няколко минути

Митове за бързите срещи

Наистина човек няма втори шанс да направи добро първо впечатление. Затова повечето от нас наистина си стараят. И не бива да допускате дори за секунда, че е възможно да опознаете характера на човек само в рамките на няколко минути водене на разговор.

В крайна сметка не е това целта на самата среща. Тя ви дава възможност да прецените дали човекът срещу вас наистина ще представлява интерес за вас, има ли и химията помежду ви, която да ви накара да поискате да го видите отново.

Онези няколко минути, които са ви дадени, използвайте за да попитате някакви общи, но важни за вас въпроси, като - дали пуши, харесва ли деца, сериозно обвързване ли търси или просто забавление.

Бързите срещи са за хора, които имат проблеми с общуването

Това всъщност е доста далеч от истината. Ако имате проблем с общуването, то в никакъв случай не бива да ходите на Бързи срещи, защото те само ще задълбочат. Когато имате твърде кратко време, за да опознаете твърде много хора, а вие трудно общувате дори с един, това преживяване никак няма да ви се отрази добре в емоционален план.

Ще се получи от първия път

Романтична среща

В любовта и на война няма правила. Не бива да очаквате, че ще успеете да намерите своя човек още след първата среща. Никой не може да ви обещае това, дори и да се запознаете със сто нови души, пак може никой от тях да не е точно вашата половинка. Всичко е въпрос на късмет и затова, ако не стане от първия или втория път, в никакъв случай не се отчайвайте - винаги е въпрос на време.

Щом ви е отбелязал с Да, значи работата е опечена

По време на Бързите срещи всеки един от участниците разполага с картонче, в което записва Да срещу имената на хората, с които иска да се срещне отново. След края на срещите организаторите обработват картончетата на участниците и където има съвпадение, разменят координатите между двете страни.

Много от участниците в Бързи срещи обаче не възприемат съвсем правилно това. Те смятат, че ако са ги отбелязали, значи със сигурност трябва да им се получи или дори се възгордяват и престават да полагат усилия да опознаят човека срещу тях, смятайки, че всичко им е позволено.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати