Модерните технологии правят жените щастливи

Жени на Компютър

Стрес, работа, компютри, мобилни комуникации и всички маркери на модерното технологично общество не са толкова вредни за организма ни фактори, както си мислехме досега. Оказва се, че технологичният напредък не носи на хората нервно пренапрежение от все по-забързаното темпо, с което ежедневието ни се движи. Дори обратното – високите технологии са нещо, което прави жените щастливи и някак ободрени.

Особено ефективни върху положителната женска психика са всички машини, апарати и устройства, свързани с комуникацията. Като цяло обаче изследването е валидно не само за нежния пол, но и за мъжете. Специалното проучване е проведено от компанията BCS, която превела специална анкета сред цели 35 хиляди души с различен социален статус и голям възрастов диапазон.

Крайните резултати от изследването показват, че най-голямо удовлетворение и най-положително повлияни от технологиите и средствата за комуникация са жените от третия свят. Това, че жените в развиващите се страни са най-възприемчиви към комуникационните технологии си има и своето лесно обяснение.

Тези представителки на нежния пол все още живеят в свят на социално неравенство и сексистки схващания. Патриархалният модел на обществото в арабския свят примерно не дава на дамите свобода в почти нищо, което обаче не им пречи те да полагат голямо старание да достигнат до важен статут, както в семейството си, така и сред други социални групи.

Компютър

Причината за отличната симбиоза между жените и мобилните комуникации например е, че те им осигуряват едно отлично средство за разтоварване. Според експертното мнение на психолози, когато жените имат лесен достъп до високи технологии разширява кръга на общуване, в резултат на което в хората се засилва усещането за собствена значимост, което пък го прави по-неподатлив на стрес.

Междувременно отново специалисти алармираха, че продължителните разговори по мобилни телефони крият в себе си висок риск за развитие на ракови заболявания. Изследването е на Световната здравна организация.

Данните от изследванията от последните 10 години сочат, че хората, които говорят по телефона по 30 минути дневно са по-застрашени от рак на мозъка. Изследването е продължило 10 години в 13 страни и е най-голямото, провеждано досега.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати