Искате да бъдете богати? Спазвайте тези правила, за да постигнете целта си

Искате да бъдете богати? Спазвайте тези правила, за да постигнете целта си

Всеки човек мечтае да бъде богат. Ако не извънредно заможен, то поне достатъчно, че да не се притеснява за бъдещето си.

Но как всъщност се забогатява? Има ли някакви лесни начини за печелене на пари? Истината е, че забогатяването не е никак лесно. Ако беше другояче, всички щяха да са богати, нямаше да има бедност и светът щеше да е различен. Но пари се печелят трудно, още по-трудно се задържат.

Лесни пари?

В тази категория спадат печалбите от лотариите или някакъв друг вид игра на късмета. Но колко късметлии познавате вие? Шансовете да спечелите от хазарт е едно на милион (даже на няколко милиона).

А дори и да сте сред малцината късметлии, няма гаранция, че ще може да се порадвате на парите. Истината е, че е много тото-милионери бързо фалират, профукват парите или завършват в моргата, защото изначално са си мислили, че да си богат е много лесен.

Лесно е да бъдеш беден, когато нямаш пари. Далеч по-трудно е да бъдеш богат, когато имаш.

Друг начин за печелене на лесни пари е чрез престъпна дейност. Но нима това е правилният избор? Само малцина престъпници забогатяват, другите лежат по затворите или под земята.

Някои пък чакат техен богат чичо (или друг роднина) да умре, за да им завещае огромно богатство. Други чакат богатите им родителите да ги издържат.

Истината е, че лесни пари няма. Пътят до богатството е труден, но не е невъзможен.

Богат не се става

Забогатяване

Преди да поемете по пътя на многото пари, трябва да разберете какво не трябва да правите. Сигурно сте чували за десетки семинари за личностно развитие или позитивно мислете, благодарение на които ще забогатеете. Истината е, че пари от тези семинари изкарват само лекторите. Същото важи и за книгите пак по тази тема. Пари няма да ви донесат магиите, амулетите или молитвите.

Изобщо, ако очаквате, че някой ще ви даде наготово рецептата за изкарването на пари, грешите.

За всеки този процес протича по различен начин. Разбира се, при някой късметът играе някаква роля. Други трябва да положат неимоверни усилия, за да стигнат до целта си. Затова е много грешно да повтаряте нечий друг опит.

Всеки човек сам трябва да изгради своя успех въз основа на своя опит, амбиция и житейски възгледи. За много от хората принципът проба-грешка е основен. Всичко това обаче изисква и известна доза икономическо образование.

И запомнете: не взимайте съвети от беден човек как да забогатеете. Богат човек може да ви даде някакъв съвет, добър или лош, който би ви бил полезен. Но бедният не може да ви даде вярна насока. Все пак, ако бедният знаеше как да стане богат, той нямаше да е беден. Не приемайте съвети как се прави бизнес от човек, който ходи на работа всеки ден за някой друг.

Как се забогатява?

Лесни пари

Макар и тривиално да звучи, за да станете богати, трябва много воля и желание. Много хора казват, че искат да забогатеят, но това не означава, че наистина го желаят. Обикновено желанието им стига само до говоренето. Наистина мотивираният човек действа.

Но само с едното искане не става. Разбира се, без грешки няма да стане. Това не бива да ви отчайва и още при първия провал да се отказвате. Доналд Тръмп е фалирал няколко пъти и днес отново е милиардер. Рядко са случаите, при които се забогатява от раз. Повечето изгубват всичко няколко пъти, преди да стигнат до успеха. Важно е да не се отказвате и да знаете къде отивате.

Как да постигнете целта си?

Най-важното е да не си намирате оправдания за бездействието. Много хора се отказват, защото им е трудно. Целта винаги може да бъде постигната, колкото и да изглежда непостижима. За това обаче са ви нужни много упоритост и решителност.

Никой освен вас няма да ви свърши работата. Никой няма да ви направи богати. Работете усилено, не разпилявайте времето си. Доза късмет няма да ви бъде излишен. Но упоритият труд ще бъде възнаграден.

Принципът Докосване до пустошта е един от основните при постигането на целите. Според него големите цели се осъществяват на малки крачки.

Ограничете емоционалността си. В бизнеса няма място за емоции. Рискувате да загубите пари, ако заложите прекалено на чувствата. Пари печели здравият разум.

За да сте сигурни, че преценката ви ще е правилна, трябва да заложите на пресметливост без излишни емоции. Старайте се да се придържате към реалността, не позволявайте на убежденията си да ви пречат. За да реагирате адекватно на ситуацията, трябва да имате ясна представа за случващото се.

По пътя може да ви се наложи да изоставите идея за бизнес, която не би имала реализация и успех. В такъв случай действайте рационално, не емоционално.

За да имате успех в бизнеса си, уверете се, че не тръгвате с рогата напред. Проучете внимателно пазара, областта, в която възнамерявате да работите. Така ще бъдете подготвени, ако не за всички, то поне за част от подводните камъни.

Информацията може да бъде най-добрият ви приятел в бизнеса. Не разчитайте медиите да ви дадат всичко наготово. Ако инвестирате според медийните публикации, скоро ще загубите бизнеса си. Голяма част от медийните публикации са подвеждащи.

Искаш да бъдеш богат?

Такъв пример са пирамидите. Те обещават бързо и лесно да натрупате състояние. Винаги трябва да ви светва червена лампичка, когато става дума за лесни печалби. Пазете се от финансови пирамиди. Всякакви обещания за инвестиции, при които печалбите са огромни, са измислици.

Печалбите винаги са свързани с риск. Могат да бъдат избегнати загуби, ако бизнесменът знае какво прави. Няма бизнес без риск. Но все пак не трябва твърдоглаво и безотговорно да се впускате в рисковани инвестиции. Не залагайте имоти, коли и земи, които не може да си позволите да загубите.

Не играйте на дребно. Далавераджии много, милионери – по-малко. Например, искате да изкарате лесни пари като миете стъклата на колите по кръстовищата. С тази „професия” никога няма да излезете от калта. Вместо това създайте, например, компания, специализирана в миенето на стъкла.

Мечтайте на дебело, не слагайте прегради пред себе си, но внимавайте да живеете в напразни илюзии.

Ползи от процеса на изграждане на бизнес

Всеки бизнесмен ще ви каже, че докато е градил компанията си, му се е наложило да се научи да прави всичко. Тоест, изграждането на успешно и работещо предприятие изгражда умения, които ще ви помогнат в бъдеще. Трудно е, но плодовете, които ще берете, си заслужават усилията. Всеки предприемач, който е тръгнал от нулата, знае да цени парите и труда си. Всички внезапно забогатели хора фалират почти светкавично, тъй като им липсват необходимите качества да задържат и увеличат състоянието си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати