Вечните лъжи, които мъжете казват

Вечните лъжи, които мъжете казват

Независимо дали казват безобидни лъжи, или истински глупости, всички се огъват пред истината. Експертите разкриват нещата, за които мъжете най-често лъжат, но и причината, поради която го правят.

Изследване в списанието Лична и социална психология оценява профилите в сайтове за запознанства на 80 човека. Въз основа само на информацията, която са написали за себе си, учените твърдят, че мъжете са по-склонни да излъжат. Най-често става дума за безобидни неща, например за ръста си.

Ето някои малки мъжки лъжи, които чувате всеки ден и на които никога не трябва да вярвате.

№1 Лъжат за чувствата си

Хората по презумпция не обичат да се чувстват уязвими. Но експертите казват, че при мъжете положението е още по-сериозно, най-вече заради представата на обществото, че щом е мъж, трябва да е силен.

Един от начините, по които те прикриват своята уязвимост е, като отричат, когато нещо ги тревожи.

Мъжете често смятат, че трябва да могат сами да се справят с проблемите си и не искат да притесняват партньорката си.

Друга причина да лъжат за чувствата си е да не предизвикват конфликт. По ирония на съдбата обаче, в края на краищата се стига до скандал с партньора, защото другият човек се е почувствал излъган.

№2 Лъжат за сексуалното си представяне

Близо 30 милиона американски мъже под 65-годишна възраст имат еректилна дисфункция, но много от тях не искат да си признаят, казва урологът от Лос Анджелис Дъдли Данов.

Представете си в световен мащаб колко мъже страдат от това заболяване. Затова много мъже лъжат за постиженията си в леглото. Това обаче е сериозен проблем, за който трябва да се вземат мерки, включително и чрез прегледи при лекари.

№3 Лъжат за грешките си

Мъжки лъжи

Никой не обича да излага неуспехите си на повърхността. Понякога обаче мъжете имат склонността да излъжат или да прехвърлят вината, за да не се окажат в неудобно положение. Те не искат да ви разочароват, пише клиничният психолог Дейвид Дж. Лий.

Мъжете се притесняват да не загубят уважението на хората около себе си. Те искат да правят добро впечатление, да ги харесват и да ги ценят. И се притесняват, че истината може да ви накара да ги отблъснете.

№4 Лъжат за фантазиите си

Всеки човек фантазира за друг, освен за техния партньор, от време на време, казва британският експерт Трейси Кокс. Но мъжете не искат да си признаят, защото се страхуват, че ще наранят или ядосат партньорката си.

Но това, което се случва в главата на мъжа, си е само негова работа. Същото важи и за вас, казва Кокс.

№5 Лъжат за психичното си състояние

Мъжете по-рядко биха споделили емоционалната си слабост, казва психотерапевтът Уил Кортеней. Следователно мъжете с депресия по-често биха си повтаряли, че са добре и нищо им няма, вместо да отидат на лекар. Мъжете трудно разпознават признаците на депресия.

№6 Лъжат за бившата

За какво лъжат мъжете

От проучване, проведено сред 2 000 души, става ясно, че 44% от мъжете лъжат настоящата си партньорка, ако са изневерили на бившата си. Защо?

Защото не искат да плашат новата си любов. За съжаление тази мъжка лъжа изобщо не е благородна и може да подкопае основите на връзката ви.

№7 Лъжат, че нямат нужда от вас

Една от най-деструктивните лъжи, която мъжете казват и на себе си, и на другите е, че не се нуждаят от партньор в живота си. Експертите казват, че това е лъжата на т.нар. здрав индивидуализъм, насаждан от филмите, измислените герои, рекламите и др.

Това е най-смешната лъжа от всички, защото всеки човек се нуждае от някого – хората са социални създания, които жадуват за връзка, казват експертите.

№8 Лъжат за доходите си

Една пета от мъжете признават, че са лъгали партньорката си за доходите си. Това вероятно не е изненада, като се има предвид колко често хората се опитват да впечатлят потенциалните си партньори.

Финансовата изневяра може сериозно да разруши доверието в една връзка и да причини сериозни дългосрочни проблеми. При 10% от двойките, тя в крайна сметка е довела до развод, но въпреки това остава една от вечните мъжки лъжи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати