Най-добрите дестинации за самостоятелно пътуване

Дестинации за самостоятелно пътуване

Що се отнася до потъването, невинаги е лесно да накарате вашите близки или приятели да се впишат във вашите планове, да не забравяме че когато сте в група е трудно да угоди на всички.

Така че, защо не се замислите да пътувате сами? Самостоятелното пътуване ще ви даде време да проучите това което наистина желаете, без да се съобразявате с никой друг. А ето и някои от най-добрите дестинации за самостоятелно пътуване!

Валета

Валета

В днешно време Валета, Малта, е една от най-недооценените, но безспорно подходящи дестинации за самостоятелно пътуване. Това е малък град с варовикови улички и ярко боядисани капаци на прозорците, а ако сте от феновете на Game of Thrones, може да се присъедините към еднодневната екскурзия, която ще ви отведе на местата където е сниман първи сезон.

Колмар

Франция е известна с емблематичната Айфелова кула и с красивите плажове в Ница. Но скрит близо до германската граница, се намира историческото градче Колмар, което е изпълнено с калдъръмени улички и красиви къщи които изглеждат приказно. Ако сте любители на историята, посетете църквата "Свети Мартин" или музея Музе Батолди.

Петра

Петра е археологическо чудо, този обект в пустинята Йордан датира от 300 г. преди новата ера и макар да е пешеходна дестинация, има на разположение магарета и камили. Заслужава си да посетите този древен град, който разкрива неповторима гледка към издълбани скали, пясъчни дворци, храмове и гробници.

Утрехт

Утрехт

В Холандия има много популярни места, но ако търсите нещо наистина интересно тогава трябва да посетите Утрехт. Тук може да разгледате средновековни крепости като замъка Де Хаар или кулата Дом (известна готическа камбанария). Градът има и свой собствен обект на световното културно наследство, Ритвелд Шродерхуа (модернистична къща построена през 1924 г).

Ронда

Ронда е скрит скъпоценен камък в Южна Испания, градът е разположен над дълбокото дефиле El Tajo. Може да си направите разходка до красивия и грандиозен мост Пуенте Нуево, а ако търсите спокойствие и глътка свеж въздух, може да отскочите до градините Куенка.

Сплит

Сплит

Сплит се намира на източния бряг на Адриатическо море и е една от най-достъпните европейски дестинации за всеки соло пътешественик. Двореца на Диоклециан предлага едни от най-впечатляващите древни римски руини.

Котсулдс

Подплатен с живописни къщички, този селски регион е перфектното и безопасно място за всеки самостоятелен пътешественик. Прекарайте приказна вечер The Wild Rabbit, хан в който се помещава висококласна кръчма с много изискано меню. А може и да си направите разходка до средновековната църква Свети Едуард.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати