ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Защо Tой избягва разговорите за бъдещето

Защо Tой избягва разговорите за бъдещето

двойка с проблеми

Двойка сте от месеци, а дори може би от години. Нещата изглеждат сериозни и между вас очевидно се получава. При всеки опит обаче да подхванете каквато и да било тема за бъдещето той отказва да говори, увърта и отклонява темата на разговора.

И още по-лошо – ако го попитате защо постъпва така, се сърди или изчезва за няколко дни. Ако се измъчвате какво точно се крие в неговото отбягване на разговорите за бъдещето, прочетете нашите варианти, преди да си направите категоричен извод.

Страхът – най-голямата пречка

Първо е добре да си изясним едно – щом той отказва да говори за бъдещето, значи има проблеми с виждането си за бъдещето. Основният проблем обикновено е страхът от предстоящото и неизвестното. Той е много често срещан при мъже, които вече са претърпели едно или две силни разочарования и имат провалени връзки зад гърба си. И вместо да си признае, че се страхува, той по-скоро ще се разсърди от настояването ви да обсъждате бъдещето или ще избяга.

Непризнаването се дължи на идеята, че ако разберете за неговия страх – край с неговото мъжко достойнство. Страховете на всички мъже от този тип са свързани с опастостта отново да се провалят, да бъдат наранени, да бъдат излъгани или самите те да не подведат партньора. Също водещ е и страхът от поемане на отговорности.

Липса на сериозни намерения

Може би ще се разочаровате да прочетете това, но наистина – липсата на сериозни намерения е друга най-честа причина той да отказва всички разговори за бъдещето. Изглежда той не вижда съвместно бъдеще с вас и приема нещата като временни, като флирт или като интимност помежду другото.

избягване на разговори за бъдещето

В този случай обаче ще ви направи впечатление и неговото повърхностно приемане на връзката като цяло. Обърнете внимание на знаци, говорещи за несериозното му отношение – казва ви, че ще се обади, а после забравя, отлага среща след среща, не обръща внимание на вашите чувства и емоции, говори за планове с други хора.

Предпочита да живее тук и сега

Има и такъв тип хора, за които е трудно да си представят бъдещето и не искат да говорят усилено за него. Те предпочитат да живеят пълноценно в настоящия момент и са насочили вниманието си основно към него. Те смятат, че миналото и бъдещето не са съществена част от живота и че човек не трябва да се концентрира върху тях.

За сметка на това живеят изключително пълноценно в сегашния момент. Те няма да си тръгнат, ако пожелаете да говорите за бъдещето, но ще ви обяснят подробно вижданията си и ще го правят отново и отново, докато не ги разберете.

Срам от собствените възможности

Мъжете, които не могат да предложат особено добри възможности за съвместното ви бъдеще, също вероятно ще откажат да говорят за него. Така е, защото се срамуват. Това не означава, че не виждат бъдеще за връзката ви.

Напротив – те дори биха искали тя да продължи. Срамуват се обаче от ниските си финансови възможности, от липсата на жилище, на работа и може би на достатъчно сила, за да се справят със ситуацията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати