Идеалите за красота в различните държави

Идеали за красота

Когато си слагаме грим или си избираме тоалета, ние се стараем да сме красиви. Съдим хората около нас как изглеждат също в името на красотата.

Качваме снимки в социалната мрежа, за да покажем, че сме хубави. Но когато мислим за красота, всъщност мислим за стандарта на красота на държавата, в която живеем.

Можем да бъдем считани за най-добре изглеждащите в нашата държава, но когато отидем в друга, да се окаже че изобщо не пасваме на тамошните идеали за красота.

Вижте какво разбират под красиво женско лице в три известни държави.

САЩ

Въпреки че от там произлизат едни от най-разпространените култури от гледна точка на красота в света, е трудно да се каже какви са идеалите. В миналото високи, бледи и слаби жени са били считани за най-красивите.

В днешно време идеалите за красота в САЩ са много разнопосочни и размити. От една страна, е движението за позитивност към тялото ни такова, каквото е, а от друга страна – идеалите, поставени от известните личности. Движението за позитивност към тялото насърчава възприемането на нашия облик такъв, какъвто е и ни призовава да го оценяваме.

Стандарти за красота

Спрямо този стандарт, за красиви се смятат тези, които имат самочувствие, придържат се към удобния стил преди всичко и се харесват. Докато известните личности чертаят далеч по-екстремни идеали, включващи перфектно тяло и екстравагантен цвят коса.

Русия

За разлика от американците, руските жени предпочитат по-официалния и елегантен стил. Както и стилът, залагащ на комфорт, така и цветните коси биват считани за странни в Русия.

Рускините никога не биха излезли по анцуг до магазина, а дори често биха сложили грим. Но този стандарт не е с цел да се прикрива истинската същност на жената. Той е с цел подсилване на женската енергия и спазване на социален имидж.

Русия е по-традиционна държава и крещящите идеали на американските личности не са приложими в ежедневието. Хора, които са драстично в разрез с традиционния им идеал на красота, биват често осъждани. Въпреки това в големите градове са навлезли и някои от модните тенденции на другите държави.

Южна Корея

Продуктите за красота от Корея стават все по-популярни. Държавата силно развива маркета си за красота и пуска на пазара голямо количество висококачествена козметика. Голяма част от нея се състои от продукти за изсветляване и изглаждане на кожата.

Красотата в Южна Корея

Освен бледата кожа, силно ценени са големите очи, нежният нос и изострената форма на лицето. Много жени в Южна Корея се подлагат на операции, за да достигнат тези идеали. Въпреки тези процедури, важна част от културата им е да изгледат по-натурално и когато правят корекции по лицето или тялото си, те да бъдат малки и незабележими.

Изцяло, нежният и естествен вид се прилага и спрямо грима и стила им на обличане. Техният идеал за красота е основан на младоликото лице и нежния, дори невинен външен вид.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати