ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Тактики за успешен флирт

Тактики за успешен флирт

Тактики за успешен флирт

Ако сте от хората, които се страхуват да флиртуват, сте попаднали на правилното място. От флиртът може научите много за отсрещния човек.

Но за да бъдете добри в това и да получите желания резултат, трябва да се научите как да флиртувате успешно.

Има няколко научно доказани успешни начини за флиртуване и нито един от тях не е особено труден.

Голяма част от флирта се състои в това, което казвате. Останалото зависи от езика на тялото ви.

Ето няколко начина, които ще направят флиртът ви по-успешен.

Погледът

Оказва се, че контактът с очи наистина е жизненоважна част от флирта. Участниците в проучване се гледали очи в очи с непознат, в продължение на две минути. След това участниците потвърдили, че изпитват силно привличане. Не ви насърчаваме да хванете непознат и да го зяпате две минути, но когато флиртувате, опитайте се да поддържате някакъв контакт с очите толкова дълго, колкото е удобно.

Усмихвайте се

Как да флиртуваме

Друга успешна тактика по време на флирта е ослепителната усмивка. Изследователи посочват, че това е един от най-добрите методи, които показват на човека зад вас, че сте заинтересовани. Това се отнася с еднаква сила както за мъжете, така и за жените.

Комплимент

Това е една от най-успешните тактики по време на флирт. Така ще накарате партньора да се почувства добре, ще му/ѝ покаже, че сте забелязали нещо, че сте обърнали внимание на нещо. Постарайте се наистина да мислите това, което казвате, защото фалшивите комплименти си личат. За да покажете заинтересованост, задавайте въпроси на отсрещния човек.

Наклонете глава встрани

Накланянето на главата е една доказана тактика за успешен флирт, според изследователите. Те са открили, че когато жените го правят, изглеждат по-съблазнителни.

Разсмейте го/я

Според учените, чувството за хумор е един добър коз по време на флирт. Хората, които имат чувство за хумор се възприемат за по-приятни от останалите. Шегите ще разчупят малко атмосферата. Само внимавайте да на прекрачите границата.

Стойте изправени

Двойка

Позата означава всичко, що се отнася до флирта. Това е така, защото начинът, по който държите тялото си, говори невербално за това колко сте уверени в себе си и следователно колко привлекателни може да изглеждате на човека, с когото флиртувате. Изследванията са категорични – изправената стойка показва увереност, което пък е важно по време на флиртуване.

Носете нещо червено

Каква е символиката на червения цвят. Това е цветът на любовта и страстта. Проучванията показват, че мъжете са по-привлечени от жени, които носят червено, отколкото от останалите. Същото се отнася и за жените.

Леко докосване

Най-ефективният флирт изисква и леко докосване. Такова, например, е по ръката или рамото. Не бъдете агресивни и нетърпеливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest