ezine.bg»Статии»Любопитно»Щастливи сме едва, когато станем на 50

Щастливи сме едва, когато станем на 50

Щастливи сме едва, когато станем на 50

Истинското щастие в живота на човек започва едва, когато той навърши 50 години. Това са резултатите от поредното проучване на специалистите, с които разбиха досегашните представи, че човек живее най-пълноценно, спокойно, безгрижно и щастливо, коато е млад.

Истината е, че добрият живот започва след 50-те години, твърдят учените, позовавайки се на задъбочените си изследователски трудове. На 50 години човек сякаш се преражда и започва втори по-приятен и щастлив етап от битието си.

Щастливи сме едва, когато станем на 50

Причината за това навярно се крие във факта, че с увеличаването на възрастта неприятните мисли, стресът, гневът, и тревогите започват да придобиват все по-малко значение за хората. Един човек на 50-годишна възраст се тревожи много по-малко за каквото и да било макар и да има доста предпоставки за това, като болести и разалични здравословни проблеми.

Излседването на специалистите доказва, че по-улегналите хора предпочитат да насочат вниманието си към приятните и позитивни преживявания, емоции и мисли, успоредно с което игнорират всичко, което е в състояние да ги разтревожи и попречи на хармоничното им щастие.

Щастливи сме едва, когато станем на 50

Психологът от университета в Ню Йорк – д-р Артър Стоун, смята това откритие, че 50-годишните са по-щастливи за „поразително“. Според експерта по човешките взаимоотношения с напредването на възрастта хората предпочитат да се съсредоточат върху семейството и приятелите си. Именно това са главните фактори за тяхното щастие и спокойствие.

В самото изследване са взели участие цели 340 000 души. С тяхна помощ бе доказано, че усещането за хубав и пълноценен живот, изпълнен със щастие щастие, се увеличава след минаването на култовата 50-годишна възраст. След половин век живот хората се отдават единствено на чувството на удовлетвореност, омиротворение и хармония, като пренебрегват при първа възможност стреса и гнева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Име
Име
25.03.2014 23:19
не е вярно зависи от това как си живял живота си дали си доволен от постигнатото ако си в хармония със себе си ако децата не те тревожат и изобщо много ако. много е важно как си живял до 50-те
1
0
Георгиева
Георгиева
24.02.2014 17:22
Може би,но не и в България!
0
0