ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Защо е толкова важно да флиртуваме всеки ден

Защо е толкова важно да флиртуваме всеки ден

1 от 5 Снимки
1. Не спирайте да се усмихвате.

Разговор с еротични намеци, палави усмивки и намигания, жестове, приканващи към сладострастни изживявания… Това са само част от думите, с които можем да опишем флирта. А той всъщност е едно необикновено изживяване, което не бива да е присъщо само за необвързаните.

Считате се, че само хората, които си търсят половинка или случаен интимен партньор, се впускат във флирт. Изследователи обаче ни напомнят, че това действие трябва да е част от нашия живота независимо от статуса ни, защото флиртът е много полезен.

Според специалистите флиртът всъщност е здраве и сега ще разгледаме защо се получава така. Флиртът ни носи възбуда, приятно напрежение и мозъчна стимулация. Освен това се оказва, че при него човешкото тяло отделя повече допамин, серотонин и адреналин (невротрансмитери, признати като отговорници за щастието), отколкото при реален сексуален акт.

С това ползите от флирта не приключват. Този социален акт допринася и за повишаване на самочувствието ни. Дори да не се извършва лице в лице, а например само онлайн, ние се чувстваме много по-забележими и привлекателни заради факта, че този случаен непознат е забелязал точно нас в социалните мрежи.

Флиртът може да ни запази млади много по-дълго, защото развива нашето въображение и стимулира мозъчна активност. Ето защо не трябва да се отказваме от него и когато сме в сериозна връзка.

Много двойки спират да флиртуват с половинката си и това води до изчезване на страстта и изчерпване на интереса. Но всъщност има начин да запазите палавия подход към своята половинка.

Секси съобщения, намигвания, предизвикателни движения при извършване на домакинската работа, мръснишки бележки, поставени в джобовете… Има толкова много начини да продължите да предизвиквате сексуалното желание на своя избраник, а същевременно да доставите здраве и удоволствие за двама ви.

А ето и няколко съвета за успешен флирт:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати