ezine.bg»Статии»Любопитно»Мъжете лъжат повече от жените

Мъжете лъжат повече от жените

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Мъжете лъжат повече от жените

Мъжете лъжат по-често от жените, сочи изследване на британски учени, проведено в Музея на науката в Лондон. Според техните данни мъжът говори лъжи средно три пъти дневно.

Това се равнява на 1092 лъжи годишно. В същото време дамите лъжат средно едва 728 пъти годишно, което на практика е много по-малко от това, което си позволяват представителите на силния пол.

Общият брой на женските лъжи съставлява сума, равняваща се на средно лъгане два пъти дневно. Най-честата причина, поради която мъжът и жената се лъжат взаимно, е с цел избягване на конфликт.

Сред най-разпространените лъжи, които мъжете казват на жените, са: „Аз не съм пил кой знае колко” и „Успокой се, изобщо не изглеждаш дебела в новата си рокля, много ти отива”.

Жените често казват на мъжете си олъжи от типа на: „Това не беше чак толкова скъпо” или „Аз го купих с голямо намаление”. Те го правят най-вече заради опасенията си да не предизвикат скандал заради пари.

Но лъжата, която жените казват най-често, е: „Всичко е наред. Нищо ми няма”. Това, казано от жена, означава само едно – че всъщност всичко е точно обратното на това, което тя твърди.

Мъжете лъжат повече от жените

Забележително е, че мъжете не само по-често лъжат от нежните си половинки, но и се чувстват доста по-комфортно, когато не казват истината, за разлика от крехките си спътнички.

Над 80 процента от дамите, които лъжат, чувстват огромни угризения на съвестта още докато изричат лъжата. При мъжете този процент едва надхвърля 60, затова е ясно кой лъже, без да има и капка срам.

Но и мъжете, и жените, са съгласни с едно: че малката лъжа помага много на хората в рамките на социалното им взаимодействие. По този начин лъжата вече се е превърнала в част от общуването.

С това се съгласяват почти 80 процента от участниците в изследването. Според тях малката лъжа е оправдана, когато е предназначена да спаси някого от унижение или от неприятно усещане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати