ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Лоши маниери, които отблъскват околните

Лоши маниери, които отблъскват околните

Лоши маниери, които отблъскват околните

Всеки има разни неприятни навици, които дразнят останалите в малка или в по-голяма степен.

Но те могат да бъдат пренебрегнати за разлика от други, които са не само проява на лош вкус, но и на лошо възпитание. Ето кои са лошите маниери, които отблъскват околните.

Втренчване

Добре, това е адски дразнещо за всички, нали? Тук не говорим за гледане в очите докато говорите с някой. Тук говорим за продължителен поглед към някой.

А това кара хората да се чувстват неудобно. Ако и вие имате подобен навик, опитайте се да се отучите от него.

Говорене на висок глас

Независимо дали сте в заведение, в театъра, на лична или бизнес среща, говоренето на висок глас е признак за лошо възпитание.

Ясно ни е, че някои хора са гръмогласни по природа, но ако и вие сте сред тях, време е да се научите да смекчавате тона и да намалите тембъра.

Прекъсване

Отблъскващи навици

Доброто възпитание изисква да изслушвате събеседника си внимателно и с интерес. Но много хора не са и чували за подобно качество.

Те прекъсват непрестанно, за да изкажат мнението си, а когато това се случва в бизнес среда, е проява на изключително лош вкус.

Внезапно спиране

Вървите и се спирате внезапно, без да помислите, че зад вас има поток от хора, който трябва да предприеме незабавна реакция след вашето действие.

Може да се спрете пред врата, ескалатор, на тротоара или където и да е, но поне се дръпнете встрани, за да не пречите на останалите минувачи.

Говорене с пълна уста

Когато сте на бизнес закуска, обяд, вечеря или пък сте на лична такава, говоренето се разбира от само себе си.

Само че, моля ви, първо сдъвчете храната, пийнете глътка вода и тогава започнете да говорите. А най-добре приключете първо с важната част от разговора (ако говорим за бизнес) и след това започнете да се храните. В противен случай, това би бил ваш крайно отблъскващ навик.

Мляскането

Дразнещи навици

Еднакво неприятно е да мляскате, докато се храните или да дъвчите дъвка и да примлясквате с нея. А ако правите и балончета, става още по-невъзпитано. Запазете този си навик за вкъщи, а навън се старайте повече.

Кашляне/кихане без да си сложите ръката на устата

Е, това е не просто проява на лоши маниери, но и крайно грубо.

В устата се събират какви ли не бактерии, които няма нужда да бъдат разпръсквани върху околните, дрехите или храната им. Така че, закривайте устата си с ръка, когато поривът на природата надделее.

Нахлуване в личното пространство

Това е също толкова грубо, колкото и кашлянето без ръка на устата. Няма значение колко сте близки с някой, има определено разстояние, което трябва да спазвате.

Стойте на поне ръка разстояние от другите. Не отнемайте от въздуха на хората.

Има и други дразнещи навици, които показват лошо възпитание. Ако знаете за тях, опитайте се да ги премахнете от поведението си. Така хората ще ви харесват и уважават повече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати