Целувката предпазва от бръчки

Целувката предпазва от бръчки

Неслучайно лекарите казват, че целувката е по-добра от всяко лекарство. Според едно изследване на американски учени, можем да удължим живота си поне с пет години, ако прекарваме повече време с любимия си човек в ласки и целувки.

Целувката помага на жените при два от най-наболелите им проблеми - следите на годините по лицето и наднормените килограми. Когато се целуваме, на лицето и около устните ни се задействат 38 мускула и така се предотвратява образуването на бръчки.

Целувката също гори калории. Около 15 калории се горят при 15-минутни целуване. Освен това, когато се отдадем на ласки, мозъкът отделя хормона на щастието, серотонин. Така се отпускаме и ставаме по-спокойни. По време на целуване пулсът ни се ускорява, което подобрява кръвообръщението.

Целувката си има свой световен цен и той се чества на 6 юли. Всеки жител на планетата пък в живота си се целува средно по 100 хиляди пъти.

На някои места по света обаче гледат на целувката като на нещо неприлично. В Индия например, която е родината на Кама Сутра, е абсолютно забранено целуването на публични места. В Китай и Япония целувката на обществено място също се счита за непристойна.

Целувката предпазва от бръчки

В Италия закон забранява целуването на шофьорите на моторни превозни средства и на пътниците в тях да се целуват. Може би знаете, че ескимосите не се целуват с устни. Тяхната целувка представлява потъркване на носовете.

В Папуа пък местните хора изразяват чувствата си към противоположния пол с леко запахване на веждите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати