Правилата на една истинска дама: Виж дали ги спазваш!

Как да бъда истинска дама?

Да си обикновена жена и истинска дама не е едно и също нещо. Истинските дами винаги са възхитителни. Приятно е да говорите с такива жени, да правите бизнес и просто да сте в едно и също общество. Без съмнение всеки мъж иска да спечели сърцето на такава дама, защото в в нейната персона има нещо магнетично и омайващо.

1. Позата

Изправени рамене и висока брадичка са достатъчни, за да направят положително впечатление на околните. Работете върху правилната си стойка, за да бъдете истинска дама.

2. Чистота и кокетност

Прическа

Неразделна част от образа на истинската дама е точността и чистотата във всичко. В каквато и ситуация да се намирате, бъдете готови да въведете ред. Винаги имайте мокри кърпички и резервни хигиенни продукти. Външният ви вид трябва да е безупречен. Това се отнася за перфектен грим, красива прическа, нокти и цялата визия. Истинската дама не може да ходи с немита глава, с изцапани дрехи и мръсни обувки.

3. Умереност

Дамите спазват мярката във всичко: в емоциите, облеклото, грима. Избягвайте вулгарни неща и твърде яркък грим. По-добре изобщо да не сте гриморани, отколкото да носите евтин макиаж. Това важи и за гардероба. Без мини-ризи, дълбоко деколте, скъсани неща.

4. Компетентна реч

Стойка

Една дама никога няма да си позволи да говори мръсно, да клюкарства или да злоупотребява с думи. Наложете си да подобрите културата на речта, четете и разширявайте речника си повече. Способността да поддържате разговор и правилно да изразявате мислите си е неразделна част от образа на истинска дама.

5. Далеч от интриги и разправии

Истинските дами не се занимават с публични разправии. Винаги са спокойни и учтиви. Това се отнася не само за близките, но и за напълно непознати хора: придружители, съседи, колеги. Ако конфликтът се разрази, дамата ще го разреши с достойнство, избягвайки интриги и откровени обиди.

6. Прилична среда

Приятели

Приятелите ви са отражение на вас самите, дори и да не мислите така. Заобиколете се с достойни хора, които подкрепят желанието ви да се усъвършенствате, усъвършенствайте маниерите си, спазвайте етикета и бъдете внимателни към другите. Добре е, ако се приведете в съответствие с такива хора и взаимствате нещо положително от тях, а не обратното.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати