ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Започнах любовна връзка с колега! Ами сега?

Започнах любовна връзка с колега! Ами сега?

Започнах любовна връзка с колега! Ами сега?

Винаги е съществувал спор дали идеята да започнете любовна връзка или дори просто авантюра на работното място, е удачна.

Такива връзки невинаги завършват толкова розово, колкото би искал човек. Но има много добри примери.

И ако се опитате да не го приемате твърде сериозно от самото начало, ще ви бъде осигурено вдъхновение и ярки емоции. Не разгледаме двете страни на монетата, щом нещата засягат любовната връзка с колега.

Плюсове на любовната връзка на работното място

1. Няма нужда да стигате далеч. За да срещнете партньора си, не е нужно да се регистрирате в сайт за запознанства и да ходите на безкрайни първи срещи със странни кандидати.

2. Имате общи интереси. Поне в професионален план това се предполага. Ако и двамата обожавате работата си и можете да говорите за нея безкрайно, поздравления, намерихте се!

3. Знаеш точно какво прави твоят партньор. И това, както изглежда, ви допада.

Плюсове на любовната връзка с колега

4. Емоционалният изблик мотивира. Имате толкова много нови идеи за развитие, буквално действате с пълен размах, кипите от енергия, изпълнявате работния план без проблеми и изобщо не сте мързеливи. Освен това започвате да се грижите за себе си преди да тръгнете на работа.

5. Прекарвате много време заедно. Особено ако работите в един отдел.

Авантюра или връзка на работното място - тази ситуация в условията на работна среда определено няма да ви постави в хипотеза, в която двойките се виждат само през почивните дни, тъй като работят много в делничните.

Минуси на любовната връзка на работното място

1. Омръзвате един на друг. Този минус на офисната романтика следва от последния плюс: за повечето двойки 24 часа на ден заедно е труден тест.

Но има и такива, които не се притесняват от постоянна комуникация - тези двойки често стават успешни бизнес партньори.

2. Личните отношения се отразяват негативно на работния ви процес. Ако вечерта сте имали семеен скандал, а на сутринта трябва да работите заедно по проект, ще бъде много трудно.

Минусите на връзката с колега

И ако се разделите, един от вас вероятно ще трябва да промени изцяло работното си място.

3. Говорите само за бизнес. В неформална обстановка може да ви е трудно да превключите и да спрете да мислите за работа, защото до вас седи колега! Въпреки че особено активните работохолици може дори да харесат този формат.

4. Може да преживеете разочарование. Увереният и успешен мениджър извън офиса може да се окаже доста скучен и мързелив партньор. Пригответе се да го опознаете извън работната обстановка, защото понякога в професионалния живот хората проявяват противоположни качества от тези, които имат в интимния.

Трудно е да се поддържа подчинение или йерархия по време на любовна връзка на работа. Особено, ако той или тя е вашият шеф.

Или обратното, ако тя или той е ваш подчинен и вие трябва да давате нареждания. И в двата случая репутацията ви в офиса е компрометирана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати