ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»След раздялата: Как да продължа напред?

След раздялата: Как да продължа напред?

След раздялата

Преживели сте раздяла? Ето съвети, които ще ви помогнат да продължите напред:

Прекъсването на връзка никога не е лесно, защото винаги е придружено от стреса и натиска, които всеки партньор трябва да изпита. Има обаче няколко неща, които могат да ви помогнат да оцелеете при разпадане на отношенията и да продължите напред.

Тези четири съвета ще ви помогнат да излезете от една връзка възможно най-безболезнено и да си спестите не малко нерви и разрушаващи емоции.

Първи съвет: Уверете се, че напълно приемате факта, че тази връзка е приключила. Често хората, които не искат да приемат разпадането на едни отношения, изпадат в отчаяние всеки път, когато се замислят за това. И мислят за по тази тема почти през цялото време сякаш с надеждата, че могат да стигнат до някаква алтернатива.

Внимавайте идеята за подновяване на връзката с бившия да не се превърне в мания, която да ви мотивира да вършите глупости. Ако до сега не сте измислили алтернатива, допуснете, че може би единствения реален път е този напред и отношенията ви наистина са приключили.

Съсредоточете се върху идеята да продължите напред. Опитайте се да осъзнаете, че животът не свършва, макар и в този момент болката да е много силна и да ви е невъзможно да повярвате.

Продължете напред

Втори съвет: Говорете с приятелите си за чувствата си. В този момент не трябва да се заключвате, а по-скоро - дайте отдушник на емоциите си. Понякога общуването с приятели ви помага да погледнете на проблема с различни очи и да разберете, че всъщност всичко, което се е случило, не е фатално и можете да преживеете срив.

Помислете дали, ако не се изолирате емоционално, не се поставяте в положение, в което в условията на самота преувеличавате и драматизирате проблемите си. Приятелите могат да ви помогнат да се отпуснете.

Трети съвет: Концентрирайте се върху други аспекти от живота си, които могат да му донесат повече радост и удоволствие. Започнете здравословен режи, личен проект, заемете се с просто и приятно хоби или се запишете на интересни курсове (курс за съвети при готвене, учене на чужди езици). Използвайте момента, за да се усъвършенствате. Движете се повече, правете йога, посещавайте зумба танци.

В момента се предлагат множество онлайн алтернативи. Започнете да реализирате идеите си или си направете подробен план какво искате да промените в живота си - това ще ви позволи да мислите в кратки срокове, без да изпадате в депресия.

По този начин можете да се предпазите от негативните мисли, които непрекъснато ще ви отвеждат по-дълбоко в себе си и пак и пак ще ви принуждават да мислите над проблема с разпадането на отношенията ви и следователно няма да ви позволят да живеете пълноценно.

Бъдете положителни след раздялата

Всяко ново начинание ще ви позволи да изключите тези мисли и да се съсредоточите върху текущото време. Дори в условията на изолация, докато си стоите у дома, може да предприемете хиляди нови неща. Въпрос на изобретателност.

Четвъртият съвет: Много добър начин да продължите живота си след раздялата, е да се свържете с хора, с които не сте имали връзка от известно време.

Това ще ви даде глътка свеж въздух и няма да ви позволи да се задържите в атмосферата на съжалителни и снизходителни разговори с вашите общи приятели, които са били наясно с връзката ви. Също така, запознайте се с нови хора и просто разговаряйте.

Това е възможно дори онлай – има множество групи по интереси, създадени в социалните мрежи. След като скъсате тесния кръг от личните си отношения, позволете си да се посветите на общуването с хора, които да обогатят новия етап от живота ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати