ezine.bg»Статии»Любопитно»Яйцата и шунката правят деца генийчета

Яйцата и шунката правят деца генийчета

Яйцата и шунката правят деца генийчета

Ако искате вашият наследник да стане прочут учен, преуспяващ банкер или защо не президент, може да продуцирате това, като ги храните пълноценно. Оказва се, че рецептата за деца генийчета е съвсем лесна – хранете ги с яйца и шунка, които според специалистите са продуктите, повишаващи интелекта на бъдещите поколения.

По правило типичната английска закуска от айца на очи и бекон не се смята за особено здравословна, защото е нещо като бомба холестерол за нашия организъм. В последно време обаче изследвания на различни специалисти посочват, че ако захранваме от сутринта организма си с кокоши яйца и бекон, то дори може да отслабнем, защото по този начин провокираме организма си да изгаря мазнините.

Американски учени от университета в Северна Каролина са на категоричното мнение, че шунката и пържените яйца са всъщност продуктите, които са енергийно гориво за мозъка ни. Огромната полза за „сивото вещество” идва за новороденото, докато то още е в корема на майката. Иначе калоричната комбинация от мазните меса, съчетани с яйца със сигурност повишават интелекта при новородени бебета.

Яйцата и шунката правят деца генийчета

Главната причина за ползите от „закуската за шампиони” се крие във веществото холин, което се съдържа в мазните свински меса и яйцата. То е от първостепенна важност за определени зони от човешкия мозък, свързани със способността за запаметяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Хо
Хо
17.02.2013 17:19
Данчо кое по точно на бекона или яйцата е отровно ? Това са от най полезните храни !
0
0
Данчо
Данчо
17.02.2013 16:35
Гениичета ,ама болни!!! Та това са отрови.Ако беше истина то англичаните трябва да са най-умния народ нали това им е англииската закуска :яйца ,бекон и боб...
0
0